Δραγασάκης: Ο ΣΥΡΙΖΑ χρειάζεται αναβάθμιση

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Δραγασάκης: Ο ΣΥΡΙΖΑ χρειάζεται αναβάθμιση

Την ανάγκη ουσιαστικής αναβάθμισης του κόμματος ως προϋπόθεση επιτυχίας του πολιτικού σχεδίου του ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισε ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης ενώπιον της Κεντρικής Επιτροπής την Κυριακή.

«Ορισμένες φορές η αριστερή κυβερνησιμότητα κατανοείται ως κάτι δεδομένο. Δεν είναι όμως όπως ένα πλοίο έτοιμο που μπαίνει στη θάλασσα, έτοιμο να ταξιδέψει, αλλά είναι κάτι που δημιουργείται εν πλω μέσα από διαρκείς προσπάθειες, μέσα από πειραματισμούς, μέσα από εντοπισμούς και διόρθωση λαθών μέσα από τη μελέτη των συγκυριών», ανέφερε ο κ. Δραγασάκης και πρόσθεσε ότι η αριστερή κυβερνησιμότητα είναι μια διαδικασία μάθησης και η οργάνωση της μάθησης αυτής πρέπει να γίνει ένα από τα στοιχεία λειτουργίας του κόμματος.

«Όμως αυτή η διαδικασία μάθησης δεν θα πρέπει να γίνεται μέσα σε κλειστά γραφεία, αλλά μαζί με τον κόσμο, μαζί με την κοινωνία ώστε να δημιουργεί μια νέα τάση συμπαράταξης λαού, κυβέρνησης και κόμματος», σημείωσε. «Εάν θέλουμε έναν ΣΥΡΙΖΑ ενιαίο, δημοκρατικό κόμμα της Αριστεράς πρέπει να επικεντρωθούμε σ´αυτό και όχι στις τάσεις. Να κάνουμε το κόμμα κέντρο λήψης των αποφάσεων», τόνισε ο κ. Δραγασάκης.

«Η κυβέρνηση θα πρέπει να συμπεριφέρεται με εξαντλητική ειλικρίνεια. Λέγοντας τα πράγματα στον κόσμο όπως ακριβώς είναι. Δεν έχουμε την πατρότητα του προγράμματος που εφαρμόζουμε. Αυτό που καταφέραμε είναι το καλύτερο δυνατό», δήλωσε με τη σειρά του στην ίδια συνεδρίαση ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Πάνος Σκουρλέτης.

Με ομιλίες υπουργών και στελεχών συνεχίζονται οι εργασίες της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ που αναμένεται να ολοκληρωθούν το βράδυ της Κυριακής με τις αποφάσεις που θα ληφθούν για την πρόταση της Επιτροπής Θέσεων, την πρόταση Καταστατικού και τις προσυνεδριακές διαδικασίες.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider