Βενιζέλος: Έχει προκληθεί μεγάλη βλάβη στη χώρα

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Βενιζέλος: Έχει προκληθεί μεγάλη βλάβη στη χώρα

«Ενάμιση χρόνο μετά τις εκλογές του Ιανουαρίου του 2015, η χώρα αγωνίζεται να γυρίσει στον Δεκέμβριο του 2014. Έχει προκληθεί μεγάλη βλάβη και αυτό φαίνεται στη χθεσινή απόφαση», δήλωσε ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, το απόγευμα της Τετάρτης, κατά την παρουσίαση του βιβλίου του «Μετασχηματισμοί του κράτους και της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης - Διδάγματα της οικονομικής κρίσης - Η ελληνική περίπτωση».

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος επεσήμανε ότι η χώρα πρέπει να απελευθερωθεί και να βρει τη ισοτιμία της στην Ευρωζώνη και την Ευρωπαϊκή Ένωση. «Δυστυχώς, με την παρούσα πολιτική κατάσταση, οι προϋποθέσεις δεν υπάρχουν». Ειδικότερα για το χρέος, ανέφερε ότι «η απόφαση δεν θα αλλάξει το κλίμα στις αγορές - και για να αλλάξει το κλίμα στις αγορές και οι όροι του παιχνιδιού, πρέπει να αλλάξουν οι πολιτικές συνθήκες στη χώρα».

Ο κ. Βενιζέλος είπε ότι το βιβλίο δεν είναι πολιτική κατάθεση για όσα έζησε αλλά προσέγγισε με επιστημονικό ενδιαφέρον τις εκφάνσεις της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης. «Η οικονομική κρίση ανέδειξε όλα τα προβλήματα της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης και τις αβυσσαλέες ανισότητες στο εσωτερικό της».

Κατά τον κ. Βενιζέλο η μεγαλύτερη ανισότητα είναι οι χώρες που είναι δημοσιονομικά χωρίς προβλήματα και μπορούν να δανείζονται κι όσοι αντιμετωπίζουν προβλήματα και δεν μπορούν. «Πρόκειται για θεσμική ανισότητα», τόνισε ο κ. Βενιζέλος.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider