Χουλιαράκης: Με ένα και μοναδικό σενάριο το προσχέδιο προϋπολογισμού

Θανάσης Κουκάκης
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Χουλιαράκης: Με ένα και μοναδικό σενάριο το προσχέδιο προϋπολογισμού
Ο Γιώργος Χουλιαράκης αποσαφήνισε πως το προσχέδιο προϋπολογισμού που κατατέθηκε στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή είναι ακριβώς το ίδιο με εκείνο που κατατέθηκε στην ελληνική Βουλή.

Στην αποσαφήνιση πως το προσχέδιο του προϋπολογισμού για το 2019, το οποίο κατατέθηκε στη Βουλή και στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν περιλαμβάνει δύο διαφορετικά σενάρια, αλλά ένα βασικό σενάριο και τις επιδιώξεις της κυβέρνησης επί αυτού του σεναρίου, προχώρησε μιλώντας νωρίτερα, σήμερα Τετάρτη, στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης.

Με την έναρξη της συνεδρίασης οι βουλευτές της αντιπολίτευσης επέκριναν την κυβέρνηση για το γεγονός ότι για πρώτη φορά στα χρονικά κατατέθηκε στη Βουλή προσχέδιο προϋπολογισμού με δύο σενάρια, επί των οποίων κανείς δεν μπορεί να τοποθετηθεί με ασφάλεια. Παράλληλα, υποστήριξαν πως το κείμενο του προσχεδίου που εστάλη στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή προχθές έχει διαφορές σε σχέση με το κείμενο που κατατέθηκε στην ελληνική Βουλή την 1η Οκτωβρίου.

Λαμβάνοντας το λόγο ο κ. Χουλιαράκης ξεκαθάρισε πως το προσχέδιο προϋπολογισμού δεν εμπεριέχει δύο σενάρια, αλλά ένα βασικό σενάριο και ενσωματώνει τις προθέσεις πολιτικής της κυβέρνησης, οι οποίες επιφέρουν αλλαγές στο βασικό σενάριο.

Ο ίδιος αποσαφήνισε πως το προσχέδιο προϋπολογισμού που κατατέθηκε στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή είναι ακριβώς το ίδιο με εκείνο που κατατέθηκε στην ελληνική Βουλή. Μάλιστα προσφέρθηκε να καταθέσει μεταφρασμένο το σχετικό κείμενο στην κοινοβουλευτική επιτροπή.

Όπως είπε, μεταξύ των δύο κειμένων δεν υπάρχει καμιά διαφορά τόσο ως προς το μακροοικονομικό σενάριο όσο και ως προς το δημοσιονομικό σενάριο.

Στο σημείο αυτό υπενθύμισε πως από δω και στο εξής κάθε ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει την πρώτη Δευτέρα του Οκτωβρίου να καταθέτει το προσχέδιο προϋπολογισμού στη Βουλή και στις 15 Οκτωβρίου να το καταθέτει στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή προκειμένου να αξιολογείται στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού Εξαμήνου.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider