ESM: Χάρη στο σθένος του λαού βγήκε η Ελλάδα από τα μνημόνια

Βάσω Αγγελέτου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
ESM: Χάρη στο σθένος του λαού βγήκε η Ελλάδα από τα μνημόνια

Το γεγονός ότι η Ελλάδα ξεπέρασε τα οικονομικά της προβλήματα, μετά από οκτώ χρόνια κρίσης, αποδεικνύει το σθένος του ελληνικού λαού, αναφέρει σε σημερινό σημείωμά του ο ESM.

Στο τριμηνιαίο ενημερωτικό δελτίο του προς τους επενδυτές, ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας αναδεικνύει την έξοδο της Ελλάδας από τα προγράμματα προσαρμογής ως «τα καλά νέα του καλοκαιριού» και υπογραμμίζει ότι για πρώτη φορά μετά από οκτώ χρόνια, καμία χώρα της Ευρωζώνης δεν βρίσκεται σε πρόγραμμα.

«Γνωρίζαμε ήδη ότι η Ευρώπη ξεπέρασε την χρηματοοικονομική κρίση και αυτή ήταν η οριστική επιβεβαίωση», αναφέρει ο Κάλιν Άνεβ Γιάνσε, μέλος του διοικητικού συμβουλίου του ESM.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η επιτυχής ολοκλήρωση του ελληνικού προγράμματος είναι μια απόδειξη της σωστής στρατηγικής που ακολουθεί ο ESM, ο οποίος χορηγεί δάνεια στις χώρες που βρίσκονται σε κρίση με αντάλλαγμα διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις. «Τώρα, η Ελλάδα καλείται να ανακτήσει την εμπιστοσύνη των επενδυτών σε σταθερή βάση, συνεχίζοντας τον εκσυγχρονισμό της οικονομίας της», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider