Στον προθάλαμο για αναβάθμιση η Ελλάδα από τη Moody’s

Θανάσης Κουκάκης
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Στον προθάλαμο για αναβάθμιση η Ελλάδα από τη Moody’s

Ανακοινώσεις για την πιστοληπτική ικανότητα της Ελλάδας αναμένεται να κάνει σήμερα Παρασκευή ο οίκος αξιολόγησης Moody’s, με τις συγκλίνουσες εκτιμήσεις να μιλούν για αναβάθμιση κατά μια βαθμίδα, ήτοι από «Β3» με θετικές προοπτικές (outlook) σε «Β2».

Εάν αυτό επιβεβαιωθεί, ο οίκος θα έχει αναβαθμίσει την Ελλάδα μέσα σε οκτώ μήνες κατά τρεις κλίμακες, από «CCC» στις 21 Φεβρουαρίου 2018 σε «Β2».

Ήδη από τις 21 Φεβρουαρίου ο οίκος είχε αναφέρει πως η αξιολόγηση της Ελλάδος θα μπορούσε να αναβαθμιστεί περαιτέρω αν οι μεταρρυθμιστικές προσπάθειες διαρκούσαν πέρα από το τέλος του προγράμματος και απέφεραν ή απέδιδαν θετικότερα αποτελέσματα από ό, τι αναμένεται επί του παρόντος, υπό τη μορφή ισχυρότερης οικονομικής ανάπτυξης και ταχύτερης μείωσης του δείκτη δημόσιου χρέους», ανέφερε η Moody’s.

Κατά τον οίκο σε ταχύτερη αναβάθμιση θα μπορούσε να οδηγήσει και η βελτίωση της υγείας του τραπεζικού τομέα θα μπορούσε επίσης να αποτελέσει έναυσμα για μια θετική αξιολόγηση.

Η Moody’s είχε προειδοποιήσει παράλληλα πως η αξιολόγηση της Ελλάδος θα μπορούσε να βρεθεί κάτω από πιέσεις αν η ελληνική κυβέρνηση αποφάσιζε να παρεκκλίνει από τις δεσμεύσεις της και τις μεταρρυθμισμένες που έχουν συμφωνηθεί.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider