Επιμένει το ΔΝΤ στην περικοπή των συντάξεων

Θανάσης Κουκάκης
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Επιμένει το ΔΝΤ στην περικοπή των συντάξεων

Επιμένει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο στη θέση πως η περικοπή των συντάξεων θα καταστήσει πιο φιλικό προς την ανάπτυξη το μείγμα της δημοσιονομικής πολιτικής της κυβέρνησης.

Αυτό ανέφερε σήμερα ο εκπρόσωπος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Τζέρι Ράις, τονίζοντας πως ακόμη και μετά την αποστολή του κλιμακίου του Ταμείου στην Αθήνα, οι θέσεις του ΔΝΤ για το ζήτημα των συντάξεων δεν έχουν αλλάξει.

Ερωτηθείς κατά την καθιερωμένη ενημέρωση Τύπου του ΔΝΤ για το ζήτημα των συντάξεων ο Ράις απάντησε πως «η εφαρμογή των μέτρων αυτών θα στείλει ένα καθαρό σήμα ότι η Ελλάδα παραμένει στο μονοπάτι των μεταρρυθμίσεων». Προσέθεσε δε πως ένα φιλικό προς την ανάπτυξη δημοσιονομικό μείγμα προϋποθέτει τη μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού.

Ο Ράις ανέφερε πως στο πλαίσιο του προγράμματος ενισχυμένης εποπτείας των Ευρωπαίων το κλιμάκιο του ΔΝΤ είχε με τις ελληνικές Αρχές στην Αθήνα συναντήσεις όπου εξετάσθηκαν ο προϋπολογισμός του 2018, ο προϋπολογισμός του 2019 και οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις. «Ήταν μια επίσκεψη που αποσκοπούσε στο να ενημερωθούμε για τα νεώτερα δημοσιονομικά στοιχεία» είπε.

Για τις διαπιστώσεις της εν λόγω αποστολής είπε πως διαπιστώθηκε πως «η Ελλάδα είναι σε σωστό δρόμο». Ο ίδιος ξεκαθάρισε πως η έκθεση του ΔΝΤ για την Ελλάδα θα εκδοθεί στις αρχές του 2019.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider