Βρυξέλλες: Δεν θα ανασταλεί η περικοπή των συντάξεων

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Βρυξέλλες: Δεν θα ανασταλεί η περικοπή των συντάξεων

Ηχηρό μήνυμα πως οι συμφωνίες που έχει συνάψει η Ελλάδα με τους δανειστές της θα πρέπει να τηρηθούν απαρέγκλιτα, απέστειλαν το μεσημέρι της Παρασκευής οι Βρυξέλλες.

«Οι συμφωνίες που έχει κάνει η Ελλάδα με τους δανειστές της θα πρέπει να τηρηθούν», διεμήνυσε εκπρόσωπος της Κομισιόν, διαψεύδοντας τις πληροφορίες πως εξετάζεται η κατάργηση του μέτρου της περικοπής των συντάξεων.

«Υπάρχει μία και μοναδική πηγή κι αυτή είναι ο πρόεδρος της κομισιόν Ζαν κλοντ Γιούνκερ», διεμήνυσε χαρακτηριστικά ο αναπληρωτής εκπρόσωπος της Κομισιόν, Αλεξάντερ Βίντερστάιν.

«Δεν υπάρχει καμία συμφωνία ακόμη ανάμεσα σε Αθήνα και θεσμούς, σε ό,τι αφορά τις συντάξεις», ανέφερε νωρίτερα το Reuters, διαψεύδοντας και αυτό με τη σειρά του τα περί κατάργησης του μέτρου της περικοπής των συντάξεων.

Να σημειωθεί πως πριν δύο ημέρες ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ είχε ξεκαθαρίσει πως η Ελλάδα πρέπει να τηρήσει τα συμφωνηθέντα και ως εκ τούτου απέκλεισε τη μη περικοπή των συντάξεων.

Όλα ξεκίνησαν το πρωί της Παρασκευής, όταν το Αθηναϊκό Πρακτορείο, ανέφερε, επικαλούμενο ευρωπαϊκές πηγές, πως δεν τίθεται πλέον θέμα αναβολής του (νομοθετημένου) μέτρου για τη μείωση των συντάξεων από την 1η Ιανουαρίου αλλά για ακύρωσή του.

«Βιώσιμο θεωρούν οι θεσμοί το ασφαλιστικό σύστημα της χώρας, μετά τις επαφές με το οικονομικό επιτελείο και πλέον δεν μιλούν για αναβολή του (νομοθετημένου) μέτρου για τη μείωση των συντάξεων από την 1η Ιανουαρίου αλλά για ακύρωσή του», ανέφερε το δημοσίευμα του ΑΠΕ-ΜΠΕ, προσθέτοντας, μάλιστα, ότι για το γεγονός αυτό έχουν ήδη ενημερώσει και κόμματα της αντιπολίτευσης.

Να σημειωθεί πως αργότερα εντός της ημέρας θα υπάρξει ανακοίνωση των θεσμών για την ολοκλήρωση της πρώτης μεταπρογραμματικής αξιολόγησης χωρίς όμως να αναμένεται να αναφερθούν ή να τοποθετηθούν στο σχετικό ζήτημα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider