Μήνυμα Λεμέρ: Οι δεσμεύσεις που ανέλαβε η Ελλάδα είναι σαφείς

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μήνυμα Λεμέρ: Οι δεσμεύσεις που ανέλαβε η Ελλάδα είναι σαφείς

Σαφές μήνυμα προς την Ελλάδα ότι οι δεσμεύσεις που έχει αναλάβει για την περίοδο μετά την έξοδο από τα προγράμματα είναι σαφείς και πρέπει να γίνουν σεβαστές στέλνει ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών της Γαλλίας, Μπρούνο Λεμέρ.

«Οι δεσμεύσεις που ανέλαβε η Ελλάδα για το μέλλον είναι σαφείς, ιδίως στο θέμα των πρωτογενών πλεονασμάτων και της διατήρησης της δυναμικής των μεταρρυθμίσεων. Δεν αμφιβάλλω ότι θα γίνουν σεβαστές και ότι η Ελλάδα θα συνεχίσει στην οδό της ανάπτυξης και της απασχόλησης. Αυτό ήταν το μήνυμα εμπιστοσύνης που εξέπεμψε η επίσκεψη του Προέδρου της Γαλλικής Δημοκρατίας τον περασμένο Σεπτέμβριο. Στο εξής βρισκόμαστε σε αυτόν τον δρόμο» τονίζει ο κ. Λεμέρ σε συνέντευξή του στο Βήμα της Κυριακής.

Ο Γάλλος υπουργός υπογραμμίζει ότι στο εξής αυτό που έχει σημασία είναι η ανάπτυξη, «για αυτό πρέπει η Ελλάδα να συνεχίσει να δημιουργεί ένα κλίμα ευνοϊκό για την ανάπτυξη της οικονομίας της, όπως δεσμεύτηκε ο φίλος μου Ευκλείδης Τσακαλώτος».

«Εχω εμπιστοσύνη επειδή οι δυνατότητες της Ελλάδας είναι τεράστιες σε πάρα πολλούς τομείς, όπως ο τουρισμός σε όλες του τις εκφάνσεις, η γεωργία, οι υποδομές, η ενέργεια, τα δίκτυα, τα συστήματα εφοδιασμού, η λιμενική δραστηριότητα. Επίσης, γνωρίζω ότι η Ελλάδα διαθέτει καλά εκπαιδευμένη νεολαία, που επιχειρεί και αγωνίζεται: εδώ βρίσκεται το μέλλον» προσθέτει ο Μπρούνο Λεμέρ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider