Societe Generale: Τα ελληνικά ομόλογα καλύτερη εναλλακτική από τα ιταλικά

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Societe Generale: Τα ελληνικά ομόλογα καλύτερη εναλλακτική από τα ιταλικά

Υπό τον τίτλο «Τώρα τα ελληνικά ομόλογα είναι μια καλύτερη εναλλακτική έναντι της Ιταλίας, λέει η SocGen», το πρακτορείο Bloomberg μεταδίδει σε άρθρο του ότι τα ελληνικά ομόλογα αποτελούν πλέον ένα «ασφαλές στοίχημα» για τους επενδυτές.

Όπως σημειώνει το Bloomberg, επικαλούμενο έκθεση της τράπεζας Societe Generale, μπορεί το δημόσιο χρέος της Ελλάδας να αξιολογείται κάτω από την επενδυτική βαθμίδα από μεγάλους οίκους αξιολόγησης, ενδέχεται όμως να αποδειχθεί ανθεκτικό στο ιταλικό πολιτικό ρίσκο γιατί είναι «πολύ δύσκολο» να φανταστεί κανείς σενάρια βάσει των οποίων η Ελλάδα θα χρεοκοπήσει.

«Υπάρχει μακροπρόθεσμη αξία στην Ελλάδα» σημειώνουν, σε σημείωμα προς τους πελάτες τους, οι στρατηγικοί αναλυτές της Societe Generale Ιβάν Μαμαλέ και Κιάραν Ο Χάγκαν. «Τα spread των ελληνικών ομολόγων θα συρρικνωθούν σε σχέση με αυτά των ιταλικών αν η προέλευση των αναταράξεων είναι η Ιταλία», αναφέρουν.

Η Societe Generale αναγνωρίζει μακροπρόθεσμη αξία στα ελληνικά κρατικά ομόλογα και μια «αξιοπρεπή ευκαιρία» για ενδεχόμενες, αν και αργές, αναβαθμίσεις αξιολόγησης, αναφέρει και η Wall Street Journal.

«Ωστόσο, αυτή η άποψη βασίζεται στην υπόθεση ότι η σημερινή παγκόσμια τάση αποφυγής κινδύνου θα μειωθεί σε κάποιο σημείο και δεν θα εξαπλωθεί περαιτέρω», ανέφερε η Societe Generale, σύμφωνα με την WSJ.

Οι αναλυτές της SocGen, προσθέτει η εφημερίδα, αναγνωρίζουν την αξία των ελληνικών κρατικών ομολόγων για εκείνους τους επενδυτές που πιστεύουν ότι η παγκόσμια αποστροφή κινδύνου θα παραμείνει περιορισμένη κατά τα επόμενα χρόνια και παράλληλα θεωρούν ότι οι κίνδυνοι στην Ιταλία είναι πιθανό να παραμείνουν.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider