Στη Μύκονο η «Τρίαινα» - Τετραήμερο φορολογικών ελέγχων

Θανάσης Κουκάκης
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Στη Μύκονο η «Τρίαινα» - Τετραήμερο φορολογικών ελέγχων

Ειδικό σχέδιο ελέγχων της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) βρίσκεται από χθες σε εξέλιξη στη Μύκονο με την επιχείρηση να επικουρείται και από την Οικονομική Αστυνομία.

Η επιχείρηση της ΑΑΔΕ που φέρει το κωδικό όνομα «Τρίαινα» θα διαρκέσει έως και την Τετάρτη και έχει ειδικές στοχεύσεις. Με εντολή του Διοικητή ΑΑΔΕ Γιώργου Πιτσιλή ζητήθηκε από τους ελεγκτές να διενεργούν αναδρομικούς ελέγχους σε επιχειρήσεις, να εστιάζουν σε ληξιπρόθεσμες μη ρυθμισμένες οφειλές, να δίνουν βάρος στην αποκάλυψη πειραγμένων ταμειακών και να ελέγχουν εξονυχιστικά επιχειρήσεις θαλασσίων σπορ στις παραλίες του νησιού όσο και τα περίφημα VIP βαν που κυκλοφορούν κατά δεκάδες.

Ο Γιώργος Πιτσιλής ζήτησε οι εφοριακοί να κάθονται όλη μέρα σε συγκεκριμένες επιχειρήσεις του νησιού με υψηλούς τζίρους και να καταγραφούν τις εισπράξεις της ημέρας. Ύστερα θα πρέπει να προχωρούν στην σύγκριση των ημερήσιων εισπράξεων με τους τζίρους άλλων περιόδων, ώστε να διαπιστώνεται το εάν έχει αποκρυφτεί στον παρελθόν φορολογική ύλη.

Σε σχέση με τις ληξιπρόθεσμες μη ρυθμισμένες οφειλές επιχειρήσεων οι εφοριακοί θα πρέπει να αναλαμβάνουν δράση, ώστε να εισπράττονται επιτόπου οι φόροι που οφείλονται μέσω της κατάσχεσης των ημερησίων εισπράξεων των εν λόγω οφειλετών ή επιταγών που πιθανώς να έχουν στο λογιστήριο τους.

Σε σχέση με τις πειραγμένες ταμειακές μηχανές ΑΑΔΕ και Οικονομική Αστυνομία θα ελέγχουν για την ύπαρξη ειδικού λογισμικού που παρεμβαίνει στους φορολογικούς μηχανισμούς, ενώ θα ελέγχουν και τα POS των επιχειρήσεων, ώστε να διαπιστώνεται εάν είναι συνδεδεμένα με ελληνικές τράπεζες.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider