Σολτς: Μεγάλο λάθος να αλλάξουν όσα έχουν συμφωνηθεί για την Ελλάδα

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Σολτς: Μεγάλο λάθος να αλλάξουν όσα έχουν συμφωνηθεί για την Ελλάδα

«Η Ελλάδα δεν θα χρειαστεί νέο πρόγραμμα», παραδέχθηκε σήμερα Πέμπτη, μιλώντας στην επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Όλαφ Σολτς.

Όπως τόνισε, μεταξύ άλλων, «η Ελλάδα βγήκε από το πρόγραμμα και είναι σε σωστό δρόμο, η ανάπτυξη έχει δυναμισμό και δεν θα χρειαστεί νέο πρόγραμμα», σημείωσε ο Σολτς για να προσθέσει πως «η Ελλάδα είναι και αυτή μια απόδειξη της επιτυχίας των μηχανισμών σταθεροποίησης που διαθέτει πλέον η ΕΕ».

«Συνοδεύουμε την επιστροφή της Ελλάδας στις αγορές και αυτό γίνεται σε πλαίσιο εμπιστοσύνης», τόνισε ο Γερμανός υπουργός, υπογραμμίζοντας ότι «είναι σημαντικό να τηρηθούν οι συμφωνίες, όποια κυβέρνηση και αν υπάρχει στην Ελλάδα. Θα ήταν μεγάλο λάθος να αλλάξει το πρόγραμμα που έχει συμφωνηθεί», δήλωσε, σημειώνοντας όμως ότι υπάρχουν και κάποια περιθώρια ευελιξίας.

«Να μην γίνει η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών μέσω του ESM»

«Το ταμείο διάσωσης της ευρωζώνης, ο ESM, δεν θα πρέπει να αναλάβει το έργο της άμεσης ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών μετά τον μετασχηματισμό του», δήλωσε επίσης ο Όλαφ Σολτς.

Ο Σολτς ζήτησε επίσης τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια στους ισολογισμούς των τραπεζών να περιοριστούν στο 5% του συνόλου των δανείων στους ισολογισμούς τους.

Μίλησε επίσης υπέρ της χρήσης του ESM ως διχτιού ασφαλείας για το Ενιαίο Ταμείο Εξυγίανσης (SRF) για τις τράπεζες και είπε ότι ελπίζει για ταχύτερη πρόοδο στον φόρο χρηματοπιστωτικών συναλλαγών σε πολλές χώρες της ευρωζώνης σε σχέση με το παρελθόν.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider