Στις 29 Ιουνίου το γερμανικό «ΟΚ» στη συμφωνία του Eurogroup

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Στις 29 Ιουνίου το γερμανικό «ΟΚ» στη συμφωνία του Eurogroup

Την ερχόμενη Παρασκευή (29 Ιουνίου) αναμένεται, κατά τις πληροφορίες, να περάσει – με στόχο να εγκριθεί – από το γερμανικό Κοινοβούλιο η συμφωνία που επετεύχθη την περασμένη εβδομάδα στο Eurogroup για την επικείμενη έξοδο της Ελλάδας από το πρόγραμμα και το πλαίσιο εποπτείας της κατά τη μεταμνημονιακή εποχή.

Η επικύρωση θα γίνει κατά πάσα πιθανότητα σε επίπεδο Επιτροπής Προϋπολογισμού.

Το θέμα θα προστεθεί στην ημερήσια διάταξη τις επόμενες ημέρες, καθώς η Bundestag διακόπτει τη λειτουργία της για τις θερινές διακοπές στις 5 Ιουλίου, ενώ το ελληνικό πρόγραμμα εκπνέει στις 20 Αυγούστου.

Υπενθυμίζεται εδώ πως από το Eurogroup της περασμένης Πέμπτης – μετά από μια συνεδρίαση θρίλερ που διήρκησε μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής – η Ελλάδα εξασφάλισε μια τελευταία δόση, συνολικού ύψους 15 δισ. ευρώ, στο πλαίσιο της επιτυχημένης ολοκλήρωσης της τέταρτης αξιολόγησης, καθώς και ένα «μαξιλάρι» ασφαλείας, ύψους 24,1 δισ. ευρώ, για τους επόμενους 22 μήνες, μετά την έξοδο από το πρόγραμμα τον προσεχή Αύγουστο.

Σε ό,τι αφορά το χρέος, επετεύχθη συμφωνία για 10ετή επιμήκυνση των ωριμάνσεων των ομολόγων του EFSF, όπως επίσης και μία επιπλέον 10ετής περίοδος χάριτος.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider