Η ΕΕ θα απαντήσει αν οι ΗΠΑ επιβάλλουν δασμούς στα αυτοκίνητα

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η ΕΕ θα απαντήσει αν οι ΗΠΑ επιβάλλουν δασμούς στα αυτοκίνητα

Η Ευρωπαϊκή Ένωση θα απαντήσει σε οποιαδήποτε αμερικανική κίνηση επιβολής δασμών στις εισαγωγές ευρωπαϊκών αυτοκινήτων, ξεκαθαρίζουν οι Βρυξέλλες, κλιμακώνοντας την εμπορική διένεξη με τις ΗΠΑ.


Την Παρασκευή, ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ απείλησε με την επιβολή δασμών 20% σε όλα τα οχήματα που κατασκευάζονται στην Ευρώπη.

«Εάν αποφασίσουν να αυξήσουν τους εισαγωγικούς δασμούς, δεν έχουμε άλλη επιλογή από το να απαντήσουμε» δήλωσε ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Γιούρκι Κατάινεν σε συνέντευξή του στη γαλλική εφημερίδα Le Monde.

«Δεν θέλουμε να διαπληκτιζόμαστε δημοσίως (για το εμπόριο) μέσω Twitter. Θα πρέπει να δώσουμε τέλος στην κλιμάκωση» πρόσθεσε ο Κατάινεν.

Μετά την απειλή Τραμπ, οι μετοχές των μεγάλων ευρωπαϊκών αυτοκινητοβιομηχανιών σημείωσαν πτώση την Παρασκευή. Το ίδιο όμως συνέβη και για τις μετοχές των αμερικανικών Ford Motor και General Motors.

Ένα μήνα νωρίτερα είχε ζητήσει να διεξαχθεί έρευνα για το εάν οι εισαγωγές αυτοκινήτων αποτελούν απειλή για την ασφάλεια των Ηνωμένων Πολιτειών.

Το υπουργείο Εμπορίου των ΗΠΑ έχει προθεσμία μέχρι το Φεβρουάριο του 2019 για να απαντήσει στο προεδρικό ερώτημα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider