Τσίπρας σε Παυλόπουλο: Η 21η Ιουνίου θα μείνει στην ιστορία για την Ελλάδα

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Τσίπρας σε Παυλόπουλο: Η 21η Ιουνίου θα μείνει στην ιστορία για την Ελλάδα

«Η 21η του Ιούνη του 2018 θα μείνει στην ιστορία ως μια νέα σελίδα για τη χώρα», επεσήμανε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, κατά τη συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. «Το ελληνικό χρέος καθίσταται βιώσιμο. Η απόφαση ανταποκρίνεται σε ένα ηθικό χρέος προς τις θυσίες του ελληνικού λαού», τόνισε ο πρωθυπουργός κατά την ενημέρωση του Προέδρου για τη συμφωνία στο χθεσινό Eurogroup για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους.

Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, «δίνεται η δυνατοτηα ενός στοιβαρού μαξιλαριού που προσδίδει σταθερότητα, αλλά και την επιστροφή των κερδών των κεντρικών τραπεζών από τα ελληνικά ομόλογα, ύψους 4,4 δισ.», σημείωσε ο πρωθυπουργός, τονίζοντας πως αυτές οι αποφάσεις δημιουργούν ένα πλαίσιο σταθερότητας πολύ υψηλότερο από τις προσδοκίες των αγορών.

Σύμφωνα με τον Αλέξη Τσίπρα, προκειται για μια πολύ σημαντική μέρα για την ιστορία της Ευρώπης, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι πρέπει να εγκαταλειφθεί ο συνετός δρόμος της οικονομίας και των μετταρυθμίσεων, αλλά από δω και στο εξής θα είναι στη διακριτική ευχέρεια της κυβέρνησης να επιλέγει τα μέσα για την επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων.

«Πολύ σύντομα ο κόσμος θα διαπιστώσει τις θετικές αλλαγές από τη συμφωνία, τόσο στο αμέσως επόμενο διάστημα, όσο και στο εγγύς μέλλον, καθώς θα αναπτυχθεί ένα κύμα επενδύσεων στη χώρα που θα δώσει ανάσα στην ελληνική οικονομία», σημείωσε ο πρωθυπουργός και ευχαρίστησε τον Προκόπη Παυλόπουλο για τη συνολική του στάση.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider