Αλεξιάδης: Προς παράταση η απόσυρση αυτοκινήτων

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Αλεξιάδης: Προς παράταση η απόσυρση αυτοκινήτων

Σύντομα θα κατατεθεί στη Βουλή η διάταξη για παράταση του μέτρου της απόσυρσης αυτοκινήτων.

Αν και το μέτρο της απόσυρσης εξέπνευσε στις 20 Δεκεμβρίου 2015, ωστόσο τα πιστοποιητικά απόσυρσης εξακολουθούν να ισχύουν μόνο όμως για καινούργια αυτοκίνητα που έχουν εκτελωνιστεί μέχρι και τις 31 Δεκεμβρίου 2015.

Η παράταση θα διευκολύνει τις εκτελωνίσεις καινούργιων αυτοκινήτων και θα χρησιμοποιηθούν τα πιστοποιητικά απόσυρσης που έχουν στην κατοχή τους οι ιδιώτες καταναλωτές και οι εταιρείες εισαγωγής και εμπορίας αυτοκινήτων.

Όπως δήλωσε την Παρασκευή στο κοινοβούλιο ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Τρύφωνας Αλεξιάδης, η διαπραγμάτευση με τους θεσμούς σε αυτόν τον τομέα έχει τελειώσει και σύντομα θα έρθει στη Βουλή η διάταξη.

Ο ίδιος προσέθεσε πως δεν μπορεί να δεσμευθεί για το χρονικό διάστημα που θα ισχύει η παράταση και αναγνώρισε ότι υπήρξε καθυστέρηση στο θέμα αυτό όπως και στις φορολογικές δηλώσεις και σε άλλα νομοσχέδια.

«Κάνουμε ότι μπορούμε και πιέζουμε τα πράγματα ώστε να προχωρήσουν» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Κατά πληροφορίες το υπουργείο θα δώσει παράταση του μέτρου της απόσυρσης αυτοκινήτων μέχρι τα τέλη Απριλίου προκειμένου να διευκολύνει 10.000 ιδιώτες, που είχαν ήδη κινήσει τις διαδικασίες απόσυρσης.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider