ΕΤΕ: Βράβευσε με 47.500 ευρώ εννέα startups

Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΕΤΕ: Βράβευσε με 47.500 ευρώ εννέα startups

Με τη βράβευση εννέα επιχειρηματικών προτάσεων ολοκληρώθηκε ο Διαγωνισμός «Καινοτομίας & Τεχνολογίας», που διοργάνωσε για όγδοη συνεχή χρονιά η Εθνική Τράπεζα στο πλαίσιο του προγράμματος NBG Business Seeds για τη στήριξη και ενίσχυση της καινοτόμου επιχειρηματικότητας.

Στο φετινό διαγωνισμό υπεβλήθησαν 361 προτάσεις, οι οποίες αξιολογήθηκαν από μέλη ΔΕΠ 9 δημόσιων πανεπιστημίων, με βασικά κριτήρια την καινοτομία, τη βιωσιμότητα, το στάδιο υλοποίησης και τον σκοπό. Η Ηλεκτρονική Επιχειρηματικότητα ήταν η θεματική ενότητα που συγκέντρωσε τις περισσότερες προτάσεις, ακολουθούμενη από το Περιβάλλον και τον Πολιτισμό. Βασικό χαρακτηριστικό του φετινού διαγωνισμού αποτέλεσε το γεγονός ότι η πλειοψηφία των προτάσεων που επιλέχθηκαν για την τελική φάση του διαγωνισμού, προέρχεται από την περιφέρεια.

Παράλληλα η Εθνική Τράπεζα, πέραν της συνεργασίας με πανεπιστημιακούς φορείς και μέσω στρατηγικών συνεργασιών με διεθνείς οργανισμούς, παρέχει και mentoring και χρηματοδοτικά εργαλεία που προάγουν την καινοτόμο και εξωστρεφή επιχειρηματικότητα.

Στους νικητές του 8ου διαγωνισμού «Καινοτομίας & Τεχνολογίας», που διοργάνωσε η Εθνική Τράπεζα, απονεμήθηκαν εννέα βραβεία:

  • Το πρώτο χρηματικό βραβείο 20.000 ευρώ στους Θεοδόσιο Σαπουνίδη, Ιωάννη Κέδρο και Εμμανουήλ Χατζηγιάννη για την πρότασή τους με τίτλο «CubesCoding».
  • Το δεύτερο χρηματικό βραβείο 10.000 ευρώ στους Παναγιώτη Τραχανιά, Κωνσταντίνα Μακρή και Γεώργιο Παπαγιαννάκη για την πρότασή τους με τίτλο «OramaVR».
  • Το τρίτο χρηματικό βραβείο 6.000 ευρώ στους Γεώργιο Τσελεπίδη και Νικόλαο Κανόπουλο για την πρότασή τους με τίτλο «Brite».
  • Το τέταρτο χρηματικό βραβείο 4.000 ευρώ στους Βασίλη Κυριμκυρίδη και Θοδωρή Τόκη για την πρότασή τους με τίτλο «HappenApp».

Απονεμήθηκαν επίσης 5 πέμπτα χρηματικά βραβεία, 1.500 ευρώ έκαστο στους:

  • Αλέξανδρο Αλεξόπουλο για την πρότασή του με τίτλο «ErgoSensePro»,
  • Χρήστο Κούτα για την πρότασή του με τίτλο «www.holidayemotions.com,
  • Παναγιώτη Παρτσινέβελο, Δημήτρη Χατζηπαράσχη, Αχιλλέα Τριπολιτσιώτη και Ηλία Λόττα για την πρότασή τους με τίτλο «B.pART,
  • Μάνο Πατεράκη και Λευτέρη Φάρμακα για την πρότασή τους με τίτλο «Plazz»,
  • στην ομάδα των Κυριάκου Χατζηδημητρίου, Ανδρέα Συμεωνίδη, Θεμιστοκλή Διαμαντόπουλου και Μιχάλη Παπαμιχαήλ για την πρότασή τους με τίτλο «Cyclopt».

Επιπλέον, δόθηκαν tablets στους συμμετέχοντες των οποίων οι προτάσεις προκρίθηκαν στη Β’ Φάση χωρίς να προκριθούν στη Γ’ Φάση.

«Οι εξωστρεφείς και καινοτόμες νεοφυείς επιχειρήσεις αποτελούν τον πιο δυναμικό πυλώνα για την ανάπτυξη της οικονομίας μας», δήλωσε ο πρόεδρος της Εθνικής Τράπεζας Κώστας Μιχαηλίδης κατά την διάρκεια της εκδήλωσης βράβευσης. Όπως είπε οι startups και ο τεχνολογικός τομέας μπορούν να συνεισφέρουν το 5% του ΑΕΠ και να δημιουργήσουν 10.000 θέσεις εργασίας.

«Ενεργοποιώντας την κινητήριο δύναμη των νεοφυών επιχειρήσεων στην Ελλάδα ενισχύουμε το ΑΕΠ, περιορίζουμε το braindrain, δημιουργώντας νέες θέσεις εργασίας και κίνητρα για να παραμείνουν στη χώρα τα ταλέντα και βέβαια, συνεισφέρουμε στην εξυγίανση του επιχειρείν, βοηθώντας στην ανάπτυξη ενός νέου, πιο υγιούς οικονομικού μοντέλου», πρόσθεσε.

«Δεν υπήρξε ποτέ καλύτερη στιγμή να γίνει κάποιος επιχειρηματίας στην Ελλάδα. Ένα δραστήριο και αναπτυσσόμενο οικοσύστημα καινοτομίας, η διαθεσιμότητα χρηματοδότησης, μία εξαιρετικά ταλαντούχα επιχειρηματική κοινότητα είναι μερικά μόνο από τα στοιχεία που καταδεικνύουν, ειδικά σε αυτή τη χρονική στιγμή, τη σημασία αυτού του διαγωνισμού. Είναι τιμή μας, ως Ευρωπαϊκό Ταμείο Επενδύσεων, να συμμετέχουμε σε αυτόν», δήλωσε ο Χοσέ Ρομάνο, εκπροσώπου του European Investment Fund στην Ελλάδα.

Ο Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας, Παύλος Μυλωνάς, στην ομιλία του τόνισε τη σημασία της καινοτομίας για την επόμενη ημέρα της χώρας. Συγκεκριμένα, επισήμανε ότι η αύξηση της παραγωγικότητας του κεφαλαίου και της εργασίας αποτελεί μονόδρομο για την επίτευξη ικανοποιητικών ρυθμών ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας σε μακροπρόθεσμο ορίζοντα. Επιπλέον, υπογράμμισε ότι η διεθνής συγκυρία είναι θετική για να πραγματοποιήσει η χώρα μας ένα άλμα ανάπτυξης, καθώς οι ραγδαίες τεχνολογικές εξελίξεις επιτρέπουν την ανάδειξη νέων ανταγωνιστικών παικτών.

Η Γενική Διευθύντρια Λιανικής Τραπεζικής της Εθνικής Τράπεζας, Νέλλη Τζάκου-Λαμπροπούλου έκανε έναν απολογισμό των 8 ετών του Διαγωνισμού: «Στα 8 χρόνια που τρέχει ο Διαγωνισμός, έχουμε λάβει 3.060 προτάσεις από 5.120 συμμετέχοντες με την υποστήριξη 135 αξιολογητών και μεντόρων». Επιπλέον, αναφέρθηκε στην πορεία του προγράμματος NBG Business Seeds, το οποίο αυτή τη στιγμή έχει περισσότερες από 40 εταιρείες που αντιπροσωπεύουν ένα σημαντικό ποσοστό του ενεργού οικοσυστήματος της χώρας. Το πρόγραμμα έχει διαθέσει συνολικά περισσότερα από 6 εκατομμύρια ευρώ με τη μορφή δανεισμού, συμμετοχής στο εταιρικό κεφάλαιο, αλλά και βραβείων.

Μέσα στις επόμενες εβδομάδες θα ανακοινωθούν στην ιστοσελίδα του Διαγωνισμού https://www.nbg.gr/competition καθώς επίσης και στη σελίδα του Facebook www.facebook.com/ibanknbg, όλες οι λεπτομέρειες του ένατου Διαγωνισμού «Καινοτομίας & Τεχνολογίας».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider