Σολτς: Η συμφωνία για το ελληνικό πρόγραμμα είναι κοντά

Θανάσης Κουκάκης
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Σολτς: Η συμφωνία για το ελληνικό πρόγραμμα είναι κοντά

Στη διευκρίνηση ότι η τελική λύση για την Ελλάδα θα απαιτήσει να παρέλθουν κάποιες εβδομάδες, προχώρησε σήμερα από την Ουάσιγκτον ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Όλαφ Σολτς, προσθέτοντας πως η συμφωνία για το ελληνικό πρόγραμμα είναι κοντά.

«Είμαστε πολύ κοντά στην επίτευξη μιας κοινής συμφωνίας» δήλωσε ο Ομοσπονδιακός υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας μιλώντας σε δημοσιογράφους στο περιθώριο της Εαρινής Συνόδου του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ).

Ερωτηθείς για το χρόνο αποκρυστάλλωσης της τελικής λύσης ο Όλαφ Σολτς ανέφερε πως η τελική απόφαση δεν θα ληφθεί στη συνεδρίαση του Ecofin στη Σόφια την επόμενη εβδομάδα και πως θα απαιτηθεί χρόνος. «Θα απαιτηθούν πολλές ακόμα εβδομάδες», είπε.

Η γερμανική κυβέρνηση επιθυμεί το ΔΝΤ να συμμετέχει κατά το δυνατόν στην τελευταία αξιολόγηση του προγράμματος και να έχει μάλιστα χρηματοδοτική συμμετοχή στην τελευταία δόση με 1,6 δισ. ευρώ. Εξηγούν δε πως εάν δεν γίνει αυτό θα είναι δύσκολο να υπάρξει στην κυβέρνηση συνασπισμού μια πλειοψηφία για τη νέα ελάφρυνση του χρέους.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider