Πιτσιόρλας: Το φθινόπωρο αρχίζει το έργο του Ελληνικού

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πιτσιόρλας: Το φθινόπωρο αρχίζει το έργο του Ελληνικού

«Στο Ελληνικό έχουμε φτάσει στο τέλος» είπε ο υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Στέργιος Πιτσιόρλας και ανακοίνωσε ότι μέχρι τον Σεπτέμβριο-Οκτώβριο θα έχουν εκδοθεί όλες οι Κοινές Υπουργικές Αποφάσεις για να αρχίσει η υλοποίηση του έργο.

Μιλώντας στη Βουλή, στο πλαίσιο της συζήτησης επερώτησης της ΔΗΣΥ για τις επενδύσεις, ο κ. Πιτσιόρλας ανέφερε ότι δεν πρόκειται υπάρχουν καθυστερήσεις, αλλά συντελέστηκε ένα πολύ δύσκολο εγχείρημα, καθώς ξεκίνησε με κακούς όρους, οι οποίοι βελτιώθηκαν πάρα πολύ και έτσι εξασφαλίστηκε η συναίνεση.

Ο κ. Πιτσιόρλας ενημέρωσε ότι πλέον βρισκόμαστε στη φάση έκδοσης των Υπουργικών Αποφάσεων για τα θέματα της πολεοδόμησης και της ανάπτυξης των ζωνών, πέραν από το Καζίνο. Έτσι, η εταιρεία που θα κατασκευάσει το έργο θα ολοκληρώσει την κατάθεση των μελετών για να εκδοθούν αυτές οι πράξεις, τον Ιούνιο του 2018.

Μετά την έκδοση του Προεδρικού Διατάγματος, που έχει ήδη συμβεί, «ό,τι γίνεται τώρα είναι για την υλοποίηση του έργου», πρόσθεσε.

Ο κ. Πιτσιόρλας παραδέχθηκε μεν καθυστερήσεις στα έργα, τις απέδωσε ωστόσο στα δομικά προβλήματα που διέπουν διαχρονικά τόσο το καθεστώς των δημόσιων έργων όσο και το αναπτυξιακό πλαίσιο.

Ωστόσο, ο αρμόδιος υφυπουργός διαβεβαίωσε τη Βουλή ότι προχωρούν όλα τα έργα, με προεξάρχοντα τα έργα του Ελληνικού, της Ελληνικός Χρυσός, της Αφάντου Ρόδου.

Σχετικώς με το έργο της Ελληνικός Χρυσός, ο κ. Πιτσιόρλας τόνισε ότι και το θέμα αυτό τελικά έχει λυθεί: Προσφάτως εκδόθηκε η απόφαση του Διαιτητικού Δικαστηρίου και διαμορφώθηκε ένα πλαίσιο, το οποίο δίνει τη δυνατότητα της διαπραγμάτευσης ξανά με την εταιρεία για την τελική διευθέτηση του θέματος.

Πλέον, η εταιρεία υποχρεούται για την παραγωγή καθαρών μετάλλων στην Ελλάδα και να σεβαστεί το περιβαλλοντικό πλαίσιο ευρωπαϊκών προδιαγραφών, υποχρεώσεις που δεν είχε μέχρι τώρα. Επίσης, με την τροποποίηση και του μεταλλευτικού κώδικα, διαμορφώνονται πλέον οι συνθήκες επίλυσης του θέματος.

Εξάλλου, για τα έργα του Αστέρα Βουλιαγμένης και της Αφάντου Ρόδου, ο κ. Πιτσιόρλας επέρριψε την ευθύνη για τις καθυστερήσεις στην προηγούμενη κυβέρνηση, ενώ για το δεύτερο ανέφερε επίσης ότι προχώρησε με προσπάθειες της παρούσας κυβέρνησης.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider