Τέλος Απριλίου έρχονται οι νέες αντικειμενικές αξίες

Θανάσης Κουκάκης
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Τέλος Απριλίου έρχονται οι νέες αντικειμενικές αξίες

Τις τελικές εισηγήσεις για τις νέες αντικειμενικές αξίες θα καταρτίσει επταμελής επιτροπή που συστάθηκε στη Γενική Γραμματεία Δημόσιας Περιουσίας με απόφαση του νέου Γραμματέα Θανάση Δημάκη.

Η εν λόγω επιτροπή καλείται να βελτιώσει περαιτέρω τις τιμές εκκίνησης που προσδιόρισαν οι ειδικοί εκτιμητές και δεν σχετίζεται με την ειδική τριμελή δευτεροβάθμια επιτροπή, η οποία θα εισηγηθεί τις τιμές εκκίνησης σε περίπτωση αδυναμίας ασφαλούς προσδιορισμού τους.

Οι εκτιμητές ακινήτων στους οποίους ανέθεσε το υπουργείο Οικονομικών να εισηγηθούν τις νέες τιμές ζώνης γνωμοδότησαν πως πρέπει να υπάρξουν αυξήσεις για το 60% των περιοχών, μειώσεις στο 23% ενώ για το 17% των περιοχών προτείνουν να μην γίνει καμία μεταβολή.

Οι εισηγήσεις αυτές δεν γίνονται αποδεκτές στο σύνολο τους και για αυτό ειδική δευτεροβάθμια επιτροπή που έχει συσταθεί στο υπουργείο Οικονομικών έχει αναλάβει να οριστικοποιήσει τις φορολογητέες αξίες.

Έτσι, η επταμελής επιτροπή θα προχωρήσει αρχικά στον προσδιορισμό της «βέλτιστης εκτίμησης» αναφορικά με τις εκτιμήσεις των πιστοποιημένων εκτιμητών, οι οποίες έχουν υποβληθεί στο ειδικό πληροφοριακό σύστημα της Γενικής Γραμματείας Πληροφορικών Συστημάτων.

Εν συνεχεία θα προχωρήσει στη διατύπωση της τελικής εισήγησης τιμών ζωνών προς την αρμόδια υπηρεσία της Γενικής Γραμματείας Δημόσιας Περιουσίας για τις τιμές που δεν θα παραπεμφθούν στην τριμελή δευτεροβάθμια επιτροπή.

Η υφυπουργός Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου έχει δηλώσει ότι ο μεγαλύτερος όγκος των νέων αντικειμενικών αξιών των ακινήτων θα είναι έτοιμος μέχρι το τέλος Απριλίου.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider