H Fosun δηλώνει «παρών» για την Εθνική Ασφαλιστική

Κώστας Κετσιετζής
Viber Whatsapp Μοιράσου το
H Fosun δηλώνει «παρών» για την Εθνική Ασφαλιστική

Με τη συμφωνία με την Exin να οδεύει σε «ναυάγιο», κορυφαίο στέλεχος της Fosun επιβεβαιώνει τις πληροφορίες που ήθελαν τον κινεζικό επενδυτικό όμιλο, ο οποίος συμμετείχε και στον αρχικό διαγωνισμό, να εκδηλώνει εκ νέου ενδιαφέρον για την Εθνική Ασφαλιστική, αλλά... με διαφορετικό τίμημα.

Η Exin έχει μια εβδομάδα για να ολοκληρώσει τον φάκελο εξαγοράς που έχει καταθέσει στην Τράπεζα της Ελλάδας και να δείξει το σχήμα που θα χρηματοδοτήσει την αγορά του 75% της Εθνικής Ασφαλιστικής. Μετά τη ρήξη των Ελληνοαμερικανών Τζον Κάλαμος και Τζον Κουδούνης με την EXIN, η εξαγορά βρίσκεται ουσιαστικά στον «αέρα» και παρά τις κατά καιρούς διαβεβαιώσεις η αγορά κρατά μικρό καλάθι σχετικά με το αν θα καταφέρει να βρει νέους χρηματοδότες.

Υπό αυτό το πλαίσιο, πηγές που γνωρίζουν τις προθέσεις της Fosun τόνιζαν στο παρελθόν ότι οι Κινέζοι που έδωσαν τη δεύτερη καλύτερη προσφορά για την Εθνική Ασφαλιστική εξακολουθούν να ενδιαφέρονται. Αυτές τις πληροφορίες ήρθε να επιβεβαιώσει δήλωση της γενικής διευθύντριας και εκτελεστικής αντιπροέδρου της Fosun, Κανγκ Λαν στο Bloomberg.

«Η Fosun συνεχώς εκφράζει ενδιαφέρον στο να γίνει ο βασικός μέτοχος της Εθνικής Ασφαλιστικής», δήλωσε η Κανγκ Λαν, η οποία είναι και πρόεδρος του ασφαλιστικού βραχίονα του κινέζικου ομίλου.

«Η στρατηγική της Fosun αλλά και η εμπιστοσύνη της στην εταιρεία είναι γνωστές στον πωλητή και αναμένουμε ότι θα μας λάβουν υπόψη αν η Exin δεν καταφέρει να ολοκληρώσει τη συμφωνία», αναφέρει ακόμη η κυρία Κανγκ Λαν στην γραπτή της απάντηση σε ερωτήσεις του Bloomberg.

«Προσθέτει ωστόσο ότι η εταιρεία θα πρέπει να επανεκτιμήσει τα οικονομικά στοιχεία της εταιρείας πριν υποβάλει νέα προσφορά».

Κύκλοι της αγοράς εκτιμούν θετικά την εκδήλωση ενδιαφέροντος από την Fosun και σημειώνουν ότι εφόσον δεν υπάρξει αποτέλεσμα με την Exin, κάτι το οποίο θεωρείται πλέον πολύ πιθανόν, μπορούν να υπάρξουν συζητήσεις για να κλείσει χωρίς προβλήματα η πώληση της Εθνικής Ασφαλιστικής, η οποία εξάλλου προβλέπεται στο πρόγραμμα αναδιάρθρωσης της Εθνικής Τράπεζας που συμφωνήθηκε με την DG Comp στο πλαίσιο της δεύτερης ανακεφαλαιοποίησης.

Fosun: Μπορούμε να υποστηρίξουμε το πλάνο ανάπτυξης της Εθνικής Ασφαλιστικής

Πηγές της Fosun λίγο μετά από τις δηλώσεις της κυρίας Κανγκ Λαν σημειώνουν ότι ο όμιλος διαθέτει την απαραίτητη εμπειρία, δέσμευση και εξασφαλισμένη χρηματοδότηση για να υποστηρίξουμε το φιλόδοξο και μακροπρόθεσμο πλάνο ανάπτυξης για την Εθνική Ασφαλιστική.

«Έχουμε εμπιστοσύνη στις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας ως μεγάλος επενδυτής θέλουμε να συμβάλλουμε στην ανάπτυξη της χώρας φέρνοντας σημαντικά οφέλη και στους πολίτες», σημειώνουν οι ίδιες πηγές.

Σημειώνεται ότι η Fosun με έδρα στη Σαγκάη διαχειρίζεται 65 δισ. Ευρώ παγκοσμίως. Στην Ελλάδα είναι γνωστή από τις επενδύσεις της στον όμιλο Folli Follie, της συμμετοχής της στην Club Med και την Thomas Cook αλλά και στο κοινοπρακτικό σχήμα που έχει αναλάβει το Ελληνικό μαζί με την Lamda Development.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider