Handelsblatt: «88 μεταρρυθμίσεις σε 100 ημέρες»

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Handelsblatt: «88 μεταρρυθμίσεις σε 100 ημέρες»

Στο σφιχτό χρονοδιάγραμμα έως τον Ιούνιο, οπότε επιδιώκεται μία συνολική συμφωνία για την έξοδο της Ελλάδας από το πρόγραμμα, αναφέρεται δημοσίευμα της γερμανικής Handelsblatt.

«Ο πρωθυπουργός της Ελλάδας πρέπει να εφαρμόσει 88 μεταρρυθμίσεις σε 100 ημέρες», γράφει η οικονομική εφημερίδα του Ντίσελντορφ, επισημαίνοντας ότι «έως την 21η Ιουνίου η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να εφαρμόσει όλα τα προβλεπόμενα μέτρα μεταρρυθμίσεων και λιτότητας».

Παράλληλα τονίζει ότι η ελληνική κυβέρνηση εργάζεται για τη χάραξη μια μακροπρόθεσμης αναπτυξιακής στρατηγικής «με την οποία πρόκειται να στηρίξει η Ελλάδα την έξοδο από το πρόγραμμα βοήθειας». Το πρόγραμμα αυτό πρέπει να παρουσιαστεί το αργότερο στο Eurogroup της 27ης Απριλίου στη Σόφια.

Εκεί οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης θα συζητήσουν και το ζήτημα της ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους, σημειώνει η Handelsblatt, σχολιάζοντας ότι πρόκειται για δύσκολο πολιτικό ζήτημα.

Το δημοσίευμα επισημαίνει ότι εξαγγελίες από την πλευρά του Έλληνα πρωθυπουργού περί καθαρής εξόδου προκαλούν «ανάμεικτα συναισθήματα στους κύκλους των θεσμών».

«Εκεί υπάρχει ο φόβος ότι η κυβέρνηση στην Αθήνα ενδέχεται να αντιστρέψει μετά τη λήξη του προγράμματος μη δημοφιλείς μεταρρυθμίσεις, για παράδειγμα στο συνταξιοδοτικό και την αγορά εργασίας, και να μοιράσει δώρα. Εξάλλου το αργότερο τον Σεπτέμβριο του 2019 επίκεινται εκλογές στην Ελλάδα» αναφέρει.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider