«Καθαρή» έξοδο της Ελλάδας από το πρόγραμμα «βλέπει» η Citigroup

Viber Whatsapp Μοιράσου το
«Καθαρή» έξοδο της Ελλάδας από το πρόγραμμα «βλέπει» η Citigroup

«Καθαρή» έξοδο της Ελλάδας από το πρόγραμμα το ερχόμενο καλοκαίρι, αλλά όχι ουσιαστική ελάφρυνση του ελληνικού χρέους, προβλέπει η Citigroup.

Σε ειδική έκθεση που έδωσαν στη δημοσιότητα, οι αναλυτές της αμερικανικής επενδυτικής τράπεζας διαπιστώνουν πως αυξάνονται οι προσδοκίες για «καθαρή» έξοδο της Ελλάδας από το πρόγραμμα, γεγονός που εδραιώνει περαιτέρω την εμπιστοσύνη των επενδυτών προς την ελληνική οικονομία.

Ωστόσο η Citigroup υποστηρίζει πως οι εταίροι δεν θα συναινέσουν σε μια γενναία ελάφρυνση του ελληνικού χρέους.

Σε ό,τι αφορά την πορεία της ελληνικής οικονομίας, οι αναλυτές της αμερικανικής τράπεζας προβλέπουν ανάπτυξη 1,2% το 2018 και 1,5% το 2019.

Σε ό,τι αφορά την επίτευξη του στόχου για το πρωτογενές πλεόνασμα, η Citigroup προβλέπει διαμόρφωσή του στο 3,1% του ΑΕΠ, έναντι στόχου για 3,5%.

«Καθαρή» έξοδο της Ελλάδας από το πρόγραμμα βλέπει και ο οίκος αξιολόγησης Moody’s, ο οποίος, το βράδυ της Τετάρτης, προχώρησε στην αναβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της Ελλάδας κατά δύο βαθμίδες, σε «Β3» από «Caa2» προηγουμένως, διατηρώντας θετικές τις προοπτικές (outlook).

Ειδικότερα, ο οίκος θεωρεί πως η χώρα θα ολοκληρώσει επιτυχώς το πρόγραμμα προσαρμογής και θα επιστρέψει πλήρως στις αγορές. Και αυτό γιατί η Ελλάδα έχει πετύχει αξιόλογη δημοσιονομική βελτίωση, η οποία όπως εκτιμά θα διατηρηθεί τα επόμενα χρόνια.

Όπως αναφέρει η Moody’s, αυτή η «καθαρή έξοδος» θα στηριχθεί βραχυπρόθεσμα σε ένα σημαντικό απόθεμα ρευστότητας και μεσοπρόθεσμα στη δέσμευση των επισήμων δανειστών της ευρωζώνης να παράσχουν πρόσθετη ελάφρυνση χρέους στη χώρα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider