Διορία δύο εβδομάδων για δύο προαπαιτούμενα

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Διορία δύο εβδομάδων για δύο προαπαιτούμενα

Περιθώριο 15 ημερών έχει η Ελλάδα για να καλύψει και τα δύο τελευταία προαπαιτούμενα, ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς και Ελληνικό και να πάρει το «πράσινο φως» για την εκταμίευση της δόσης των 5,7 δισ. ευρώ .

Σχετικά με τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς, οι θεσμοί θεωρούν πως υπάρχει μικρή πρόοδος και η γεωγραφική κάλυψη είναι μέτρια.

Αν υπάρξει θετική έγκριση από το Euroworking Group θα ακολουθήσουν οι σχετικές συνεδριάσεις από τα κοινοβούλια των χωρών μελών. H Γερμανία όμως δεν μπορεί να εγκρίνει εκταμίευση πριν από τις 14 Μαρτίου καθώς δεν έχει ακόμη συσταθεί η επιτροπή οικονομικών υποθέσεων.

Δημοσιογραφικές πληροφορίες αναφέρουν ότι υπήρξε ένταση μεταξύ του Ευκκλείδη Τσακαλώτου και του επικεφαλής της Eυρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Μάριο Ντράγκι, για το θέμα της διεξαγωγής των πλειστηριασμών, όπου και ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών απαίτησε πιο συγκεκριμένες παρεμβάσεις και όχι μόνο έκφραση δυσαρέσκειας από την πλευρά του Ντράγκι.

Στη συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε ο Ευρωπαίος Επίτροπος, Πιερ Μοσκοβισί, τόνισε ότι και τα δύο προαπαιτούμενα που απομένουν, είναι εκτός του ελέγχου της ελληνικής κυβέρνησης. «Θα παρακολουθήσουμε από κοντά τις διαδικασίες τις επόμενες δύο εβδομάδες. Και έτσι θα ολοκληρωθεί το πρόγραμμα μετά από έξι μήνες».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider