Bloomberg για Eurogroup: Δεν παίρνει την υποδόση η Ελλάδα

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Bloomberg για Eurogroup: Δεν παίρνει την υποδόση η Ελλάδα

Οι ελάχιστοι πλειστηριασμοί που έχουν διενεργηθεί από το τελευταίο Eurogroup ως και το σημερινό, αλλά και η αναμονή για την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας για την επένδυση στο Ελληνικό, φαίνονται ικανά για να «παγώσουν» την υποδόση που αναμενόταν να πάρει η ελληνική κυβέρνηση αμέσως μετά το Eurogroup, σύμφωνα με το Bloomberg.

«Τα δυο ζητήματα που καθυστερούν την εκταμίευση της δόσης 5,7 δισ. ευρώ έχουν να κάνουν με τη δικαστική απόφαση που θα επιτρέψει την ιδιωτικοποίηση του παλιού αεροδρομίου αλλά και η πρόοδος στους πλειστηριασμούς» όπως αναφέρει το ρεπορτάζ.

Σύμφωνα μάλιστα με Ευρωπαίο αξιωματούχο που επικαλείται το Bloomberg οι δόσεις ίσως να μη γίνουν διαθέσιμες μέχρι τα μέσα Μαρτίου μέχρι να συσταθεί η επιτροπή του γερμανικού κοινοβουλίου που πρέπει να δώσει τη σχετική έγκριση.

Πηγές ΥπΟικ: Τεχνικής φύσης τα δυο προαπαιτούμενα

Να καθησυχάσουν σχετικά με την εκταμίευση της δόσης, επιχειρούσαν πάντως κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών, που ξεκαθάριζαν στο Eurogroup θα συζητηθεί η ολοκλήρωση της τέταρτης αξιολόγησης η οποία θα ξεκινήσει με την έλευση των επικεφαλής των Θεσμών στην Αθήνα στις 26 Φεβρουαρίου 2018.

Επίσης, θα υπάρξει ενημέρωση για την πρόοδο που έχει σημειωθεί στη συζήτηση για την ελάφρυνση του χρέους. Παράλληλα, θα επαληθευθεί και η πρόοδος η οποία έχει σημειωθεί στα 110 προαπαιτούμενα της τρίτης αξιολόγησης, 108 εκ των οποίων έχουν κλείσει.

«Τα δύο τελευταία προαπαιτούμενα (που αφορούν την ομαλή διεξαγωγή των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών και το Ελληνικό) είναι τεχνικής φύσης. Κυβέρνηση και Θεσμοί, ανέφεραν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ οι ίδιες πηγές, αναμένουν ολοκλήρωσή τους και τυπικά μέσα στο προσεχές διάστημα. Η εκταμίευση της δόσης ακολουθεί αμέσως μετά» ανέφεραν οι πηγές του υπουργείου Οικονομικών.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider