Λαγκάρντ: Η Ελλάδα θα παραμείνει υπό επιτήρηση

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Λαγκάρντ: Η Ελλάδα θα παραμείνει υπό επιτήρηση

Ξεκάθαρο μήνυμα για συνέχιση των μεταρρυθμίσεων και μετά τη λήξη του ελληνικού προγράμματος στέλνει η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ μέσω συνέντευξής της στην γερμανική εφημερίδα Süddeutsche Zeitung εκτιμώντας ότι η Ελλάδα θα παραμείνει υπό επιτήρηση. Η ίδια σημειώνει ότι το ΔΝΤ συνεργάστηκε πολύ καλά με τις ευρωπαϊκές χώρες που μπήκανε σε πρόγραμμα όμως με την «Ελλάδα ήταν πιο δύσκολο, αλλά εκεί όλα είναι δυσκολότερα».

«Υποθέτουμε ότι τον Αύγουστο το τρέχον πρόγραμμα θα τελειώσει. Μπορώ να αντιληφθώ το ότι η ελληνική κυβέρνηση θέλει τα το γιορτάσει ως χειραφέτηση, αλλά η χώρα θα παραμείνει υπό επιτήρηση, θα πρέπει να τηρηθούν οι συμφωνημένοι κανόνες. Οι Ευρωπαίοι επένδυσαν πολλά χρήματα στην Ελλάδα και γι αυτό έχουν δικαιολογημένο συμφέρον στο να συνεχίσει η Αθήνα τις μεταρρυθμίσεις και να υλοποιήσει όσα υποσχέθηκε» ήταν η απάντηση της κυρίας Λαγκάρντ όταν ρωτήθηκε για την Ελλάδα.

Σχετικά με την προοπτική της δημιουργίας ενός «ευρωπαϊκού ΔΝΤ» η κυρία Λαγκάρντ απάντησε: «Γιατί όχι; Η κρίση που διήλθε η ευρωζώνη, έδειξε ότι χρειάζεται έναν μηχανισμό αντιμετώπισης κρίσεων, ανεξάρτητο, σε πλήρη ετοιμότητα και με αυστηρούς κανόνες. Το πώς θα ονομάζεται αυτός ο μηχανισμός είναι δευτερεύον ζήτημα».

Εκεί που δεν συμφωνεί, είναι στην επισήμανση ότι ορισμένοι στην Ευρώπη επέκριναν τη συνεργασία με το ΔΝΤ. «Δεν θα το έλεγα», τονίζει. «Συνεργαστήκαμε πολύ καλά με την Ιρλανδία, την Πορτογαλία ή την Κύπρο, με την Ελλάδα ήταν πιο δύσκολο, αλλά εκεί όλα είναι δυσκολότερα».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider