Thomsen: Το προσεχές διάστημα θα είναι δύσκολο για την Ελλάδα

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Thomsen: Το προσεχές διάστημα θα είναι δύσκολο για την Ελλάδα

Η αποστολή του Ταμείου θα επιστρέψει στην Ελλάδα όταν φτάσουν στην Ουάσιγκτον από την ελληνική κυβέρνηση οι αριθμοί για το δημοσιονομικό κενό του 2015, ανέφερε χθες ο επικεφαλής της Διεύθυνσης Ευρώπης του ΔΝΤ, Poul Thomsen, ενώ τόνισε πως το προσεχές διάστημα στην Ελλάδα θα είναι δύσκολο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Mega , η επόμενη Αποστολή του Ταμείου θα πραγματοποιηθεί όταν φτάσει η αναφορά των τεχνικών επιτροπών στην Ουάσιγκτον και τις Βρυξέλλες.

Στην χθεσινή ενημέρωσή του ο κ. Thomsen εξήγησε στο Δ.Σ. τι έχει συμβεί μέχρι τώρα, και παρουσίασε τις θέσεις του, όπως δημοσιεύθηκαν στο blog του ΔΝΤ, όπου -ως γνωστόν- μιλούσε για μέτρα της τάξης του 4-5% του ΑΕΠ και εμμέσως για την ανάγκη για περικοπές συντάξεων. Σύμφωνα με πληροφορίες ο αξιωματούχος του Ταμείου ανέφερε ότι το προσεχές διάστημα θα είναι δύσκολο, λόγω της ισορροπίας που πρέπει να υπάρξει μεταξύ των μεταρρυθμίσεων και της αναδιάρθρωσης του χρέους.

Ταυτόχρονα τόνισε πως πρέπει να υπάρχει μεγαλύτερος συντονισμός ανάμεσα στο ταμείο και την Ευρώπη» επισήμανε ένα άλλο στέλεχος του ταμείου. Επαναλήφθηκε, τέλος, η θέση ότι τα στελέχη του ΔΝΤ θα επιστρέψουν στην Αθήνα όταν δουν τα στοιχεία για το δημοσιονομικό κενό του 2015.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider