«Χρηματοδότηση από Βρυξέλλες να ζητήσουν οι Έλληνες επενδυτές»

Viber Whatsapp Μοιράσου το
«Χρηματοδότηση από Βρυξέλλες να ζητήσουν οι Έλληνες επενδυτές»

Κάλεσμα προς τους ιδιώτες επενδυτές να χρησιμοποιήσουν το Ευρωπαϊκό ταμείο Στρατηγικών Επενδύσεων (EFSI), αλλά και απευθείας την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕπ) ακόμα και αν δεν απολαμβάνουν την «κυβερνητική έγκριση», απευθύνει ο Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, αρμόδιος για θέματα Εργασίας, Ανάπτυξης, Επενδύσεων και Ανταγωνιστικότητας, Jyrki Katainen.

Ως απαραίτητες παραμέτρους για την αντιστροφή του υφεσιακού κλίματος της ελληνικής οικονομίας, ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ορίζει την εμπιστοσύνη και την ανταγωνιστικότητα, η οποία έχει χαθεί το τελευταίο διάστημα. Για το λόγο αυτό, επιτακτική κρίνεται και η συνέχιση των μεταρρυθμίσεων, προκειμένου να ανοίξει ο δρόμος για την τόνωση της επενδυτικής ένδειας που παρατηρείται στη χώρα.

Βέβαια διευκρινίζει πως αν και η επιστροφή στην ανάκαμψη αποτελεί μονόδρομο, ο δρόμος που έχει η Αθήνα μπροστά της για να αφήσει πίσω της την κρίση θα είναι η μακρύς.

Τονίζοντας σε συνέντευξή του στο Capital.gr τον ιδιαίτερα ενεργό και υποστηρικτικό ρόλο των Ευρωπαϊκών Αρχών προς την Ελλάδα, -οικονομική βοήθεια και τεχνική ή άλλου είδους στήριξη- ουσιαστικά θέτει την Αθήνα προ των ευθυνών της για την εφαρμογή των αναγκαίων μεταρρυθμίσεων.

Ο κ. Katainen αναλύει διεξοδικά τα πλεονεκτήματα του EFSI, απευθυνόμενος πέρα από τους ιδιώτες επενδυτές, και στις τράπεζες, καλώντας τες να αντλήσουν άμεσα κεφάλαια από το πρόγραμμα (EFSI) για την στήριξη μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Επίσης, ο Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, αναλύει επίσης διεξοδικά το EFSI, τα διαρθρωτικά κονδύλια καθώς και το πώς η Ελλάδα έχει επωφεληθεί.

Επιπλέον αναφέρεται στους τρόπους με τους οποίους τα ευρωπαϊκά όργανα στηρίζουν την Αθήνα, σχολιάζει το ρυθμό ανάπτυξης στην ΕΕ και την παγκόσμια οικονομία, και αυτοαποκαλείται «σχεδόν εμμονικός» για τη βοήθεια που μπορεί μέσω του EFSI να προσφερθεί στην Ελλάδα για έξοδο από την κρίση.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider