Προϋπόθεση για την υποδόση του 1 δισ. ευρώ οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Προϋπόθεση για την υποδόση του 1 δισ. ευρώ οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί

Από την πρόοδο και την αποτελεσματικότητα των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών θα εξαρτηθεί η εκταμίευση της υποδόσης του 1 δισ. ευρώ από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Στήριξης ESM.

«Η θετική αξιολόγηση είναι επιπρόσθετη προϋπόθεση», αναφέρεται σε έκθεση συμμόρφωσης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής την οποία και δημοσίευση η «Καθημερινή».

Οπως αναφέρεται σε αυτήν την έκθεση, θα πρέπει οι τράπεζες, για να φτάσουν τους στόχους τους, για το 2017 να αναδιαρθρώσουν αυξημένο αριθμό δανείων, επηρεάζοντας την δανειοδοτική τους ικανότητα.

Στο ίδιο έγγραφο, καταγράφεται ότι οι ελληνικές αρχές ενδεχομένως να πρέπει να επισπεύσουν κατά έναν χρόνο την εφαρμογή των φορολογικών μέτρων που είχαν συμφωνηθεί να ισχύσουν από το 2020, το 2019 (μείωση του αφορολόγητου ορίου), αν ΔΝΤ και ευρωπαϊκοί θεσμοί, θεωρήσουν ότι ο στόχος πρωτογενούς πλεονάσματος 3,5% το 2019 δεν είναι εφικτός.

«Αν χρειαστεί, η Ελλάδα θα υιοθετήσει νομοθεσία σε συμφωνία με τους θεσμούς για να επιτευχθεί ο δημοσιονομικός στόχος με έναν τρόπο που θα είναι θετικός για την ανάπτυξη», αναφέρεται χαρακτηριστικά. Σύμφωνα με την έκθεση, το κατά πόσο θα παρθούν περαιτέρω μέτρα το 2019, θα αποφασιστεί τον Μάιο του 2018.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider