ΥπΟικ: Οι θετικές εξελίξεις δεν είναι πια μεμονωμένα γεγονότα

Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΥπΟικ: Οι θετικές εξελίξεις δεν είναι πια μεμονωμένα γεγονότα

Την άποψη πως οι θετικές εξελίξεις δεν αποτελούν πια μεμονωμένα γεγονότα εξέφρασε σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Οικονομικών με αφορμή την χθεσινή είδηση της αναβάθμισης της πιστοληπτικής ικανότητας της χώρας από τον οίκο Standard's & Poor's.

«Δεν αποτελούν πλέον μεμονωμένα γεγονότα οι θετικές εξελίξεις που ενισχύουν την αίσθηση ότι αποκαθίσταται με σταθερά βήματα η εμπιστοσύνη των αγορών και των επενδυτών στην ελληνική οικονομία» ανέφερε χαρακτηριστικά η ανακοίνωση.

Παράλληλα επισήμανε ότι η χθεσινή είδηση ήρθε σε συνέχεια των αναβαθμίσεων του καλοκαιριού από τους οίκους Moody's και Fitch, και προϊδεάζει και για μελλοντικές θετικές εξελίξεις.

Τέλος στη σχετική ανακοίνωση προστίθεται και η θετική έκβαση της χθεσινής συνεδρίασης του EWG άνοιξε τον δρόμο για την ολοκλήρωση της γ' αξιολόγησης τη Δευτέρα στο Eurogroup και την εκταμίευση δόσης ύψους 6,7 δισ. ευρώ.

Σύμφωνα με το υπουργείο, με την ολοκλήρωση του προγράμματος τον Αύγουστο 2018 και τη διασφάλιση σταθερής πρόσβασης στις αγορές, η ελληνική οικονομία αφήνει πίσω της οριστικά τη μακρά περίοδο κρίσης.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider