Συνάντηση Τσακαλώτου-Στουρνάρα για αποκλιμάκωση της έντασης

Θανάσης Κουκάκης
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Συνάντηση Τσακαλώτου-Στουρνάρα για αποκλιμάκωση της έντασης

Συνάντηση που, κατά τους γνωρίζοντες, αποσκοπούσε στο να πέσουν οι τόνοι της αντιπαράθεσης μεταξύ κυβέρνησης και Τράπεζας της Ελλάδος είχε το πρωί της Πέμπτης ο υπουργός Oικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος με τον Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας Γιάννη Στουρνάρα στην Τράπεζα της Ελλάδας.

Σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών, κατά την διάρκεια της συνάντησης, ο υπουργός ενημέρωσε τον κ. Στουρνάρα για την πρόοδο που έχει σημειωθεί στην πορεία των διαπραγματεύσεων, ενόψει του Eurogroup της 22ας Ιανουαρίου, ενώ από την πλευρά του ο κ. Στουρνάρας ενημέρωσε τον υπουργό για τις επαφές τις οποίες είχε στην Φρανκφούρτη και στο Λονδίνο και για την πορεία των τραπεζικών εξελίξεων.

Σημειώνεται πως ο κ. Στουρνάρας, κατά τη διάρκεια της κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας της ΤτΕ, ανέφερε προχθές μεταξύ άλλων, ότι «κατά τη διάρκεια της μακράς της ιστορίας, η Τράπεζα της Ελλάδος έγινε στόχος, σε πολλές περιπτώσεις, συμφερόντων που επιθυμούσαν την αποδυνάμωση του θεσμικού της ρόλου, προς όφελος πολιτικών που αντίκεινται στις βασικές αρχές του Καταστατικού της.

Δυστυχώς, τέτοιες επιθέσεις δεχθήκαμε και τη χρονιά που μας πέρασε, με αποκορύφωμα την τρομοκρατική επίθεση κατά του π. διοικητή, Λουκά Παπαδήμου».

Ο ίδιος υπογράμμισε ότι «παρόμοιες πρακτικές δεν μας πτοούν, καθώς, εκτός των άλλων, επιβεβαιώνουν και το ότι βαδίζουμε στον σωστό δρόμο, εις πείσμα όσων επιμένουν να παραβλέπουν θεσμούς, να παρεμβαίνουν στη λειτουργία τους, να αμφισβητούν τη χρησιμότητά τους ή να μην αποδέχονται τις αποφάσεις τους και τις συνέπειες που συνεπάγεται η μη συμμόρφωση σε αυτές».

Πρέπει να τονιστεί πως ο κ. Στουρνάρας είχε δεχτεί τα πυρά του Μεγάρου Μαξίμου μετά τη δημοσίευση της Ενδιάμεσης Έκθεσης για τη Νομισματική Πολιτική της ΤτΕ και την πρόταση που διατύπωσε για τη δημιουργία ενός προληπτικού προγράμματος στήριξης της ελληνικής οικονομίας μετά τον Αύγουστο του 2018, όταν και ολοκληρώνεται το Μνημόνιο.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider