Τι διευκρινίζει το υπουργείο Οικονομικών για το «πόθεν έσχες» του ΤΧΣ

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Τι διευκρινίζει το υπουργείο Οικονομικών για το «πόθεν έσχες» του ΤΧΣ

Διευκρινίσεις για το ζήτημα του «πόθεν έσχες» του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ) παρέσχε το υπουργείο Οικονομικών.

Σύμφωνα με κύκλους του υπουργείου με την τροπολογία που περιλαμβάνεται στο πολυνομοσχέδιο η κυβέρνηση διεύρυνε σημαντικά την εφαρμογή του νόμου περί «πόθεν έσχες» (τροποποίηση του άρθρου 202, του ν.4 389/2016) και δεν το περιόρισε σε καμία περίπτωση.

Υποχρεωτικά, πλέον, όλα τα μέλη του ΔΣ της ΕΕΣΥΠ, του ΤΑΙΠΕΔ και της ΕΤΑΔ, καθώς και των ανώτατων στελεχών της διοίκησής τους, υποβάλουν δήλωση περιουσιακής κατάστασης.

Ως προς το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας οι ίδιοι κύκλοι ξεκαθαρίζουν πως εξακολουθούν να ισχύουν οι γενικές διατάξεις που ίσχυαν με τον ιδρυτικό του νόμο, σύμφωνα με τις οποίες υπόχρεοι για δήλωση περιουσιακής κατάστασης είναι ο Πρόεδρος του Γενικού Συμβουλίου, καθώς και τα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής, κατ’ εφαρμογή διατάξεων ανάλογων με εκείνες που ισχύουν για τις διοικήσεις Νομικών Προσώπων Ιδιωτικού Δικαίου.

«Η όποια τροπολογία, λοιπόν, δεν αφορούσε εξαίρεση αλλά την μη μεταβολή της υποχρέωσης υποβολής «πόθεν έσχες» που ισχύει για το ΤΧΣ από τον ιδρυτικό του νόμο», τονίζουν σχετικά.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider