Αναβάλλεται η υπογραφή της πώλησης του ΟΛΘ

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Αναβάλλεται η υπογραφή της πώλησης του ΟΛΘ

Αναβάλλεται για την επόμενη Πέμπτη η υπογραφή της αγοραπωλησίας μετοχών του 67% του ΟΛΘ σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση του ΤΑΙΠΕΔ.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η αναβολή «αποφασίστηκε κατόπιν συμφωνίας μεταξύ όλων των εμπλεκομένων μερών, για λόγους ανωτέρας βίας που αφορούν την τράπεζα Promsvyaz banκ, εκδότη της εγγυητικής επιστολής της συναλλαγής»¨

Το Ταμείο αναφέρει ακόμη, ότι η παραπάνω επιλογή επιβλήθηκε απρόσμενα και απρόβλεπτα λόγω σημερινής απόφασης της Κεντρικής Τράπεζας της Ρωσίας να θέσει υπό καθεστώς προσωρινής διαχείρισης την παραπάνω τράπεζα.

Η υπογραφή της σύμβασης θα γίνει την επόμενη Πέμπτη 21 Δεκεμβρίου στις 18:00.

Σύμφωνα με πληροφορίες η κοινοπραξία θα παρουσιάσει νεά εγγυητική επιστολή ύψους 20 εκατ. ευρώ.

Τι έγινε με την Promsvyazbank

Η Κεντρική Τράπεζα της Ρωσίας ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι θα κρατικοποιήσει την Promsvyazbank, η οποία είναι η ένατη μεγαλύτερη τράπεζα της χώρας.

Η ιδιωτική τράπεζα που διαχειρίζεται κεφάλαια ύψους 18,73 δισ. ευρώ θα τεθεί υπό τον έλεγχο ένας ειδικού fund που έχει στηθεί για την διάσωση των τραπεζών, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση. Η Promsvyazbank θα συνεχίσει να λειτουργεί κανονικά και θα λάβει επιπλέον ρευστότητα, αναφέρει οι Financial Times.

H Promsvyazbank, που ανήκει στους μεγιστάνες αδερφούς Ανάνιεβ, είναι η τρίτη μεγάλη τράπεζα της Ρωσίας που τίθεται στο fund που συστάθηκε το καλοκαίρι, είναι μάλιστα η δεύτερη τράπεζα που βρίσκεται στη λίστα της κεντρικής τράπεζας με τους «συστημικά σημαντικούς δανειστές».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider