Σεντένο: Το πρόγραμμα της Ελλάδας πρέπει να ολοκληρωθεί

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Σεντένο: Το πρόγραμμα της Ελλάδας πρέπει να ολοκληρωθεί

Η Ελλάδα πρέπει να ολοκληρώσει πλήρως το τρέχον πρόγραμμα διάσωσης για να λάβει βοήθεια σχετικά με τον τεράστιο όγκο του χρέους της, δήλωσε ο νέος πρόεδρος της Eurogroup, Μάριο Σεντένο σε αποκλειστική συνέντευξη στο CNBC.

Ο επικεφαλής των 19 υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης, δήλωσε ότι υπάρχουν ακόμα κάποια «ενδιάμεσα βήματα» πριν ξεκινήσουν οι συνομιλίες αναδιάρθρωσης του χρέους με την Ελλάδα. Η Ελλάδα πρόκειται να ολοκληρώσει το τρίτο πρόγραμμα διάσωσης τον Αύγουστο του επόμενου έτους. Η χώρα έχει λάβει υποσχέσεις για μέτρα που θα καταστήσουν το χρέος της πιο βιώσιμο μακροπρόθεσμα.

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο υποστηρίζει ότι πρόκειται για θέμα που πρέπει να εξεταστεί το συντομότερο δυνατόν, οι Ευρωπαίοι πιστωτές πιστεύουν ότι αυτό δεν αποτελεί προτεραιότητα.

Ο Μάριο Σεντένο κατέστησε σαφές ότι το πρόγραμμα διάσωσης πρέπει να ολοκληρωθεί. «Είμαστε σε καλή διάθεση να το ολοκληρώσουμε μέχρι τα μέσα του 2018, τον Αύγουστο του 2018. Ελπίζουμε ότι οι ελληνικές αρχές θα συνεχίσουν το εξαιρετικό έργο που έχουν κάνει τα τελευταία χρόνια για να ολοκληρώσουν όλα τα μέτρα και όλους τους στόχους που έχουμε στο πρόγραμμα», ανέφερε.

Ο M. Σεντένο, ο οποίος είναι υπουργός Οικονομικών της Πορτογαλίας, όπου πραγματοποιήθηκε επίσης ένα πρόγραμμα διάσωσης μεταξύ 2014 και 2015, ζήτησε από τα ευρωπαϊκά θεσμικά όργανα να στηρίξουν την Ελλάδα στη διαδικασία μετά τις μεταρρυθμίσεις και το πρόγραμμα και να επιδείξουν υπομονή με τη χώρα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider