Στο Δημόσιο το κτίριο και τα χρέη του Μεγάρου Μουσικής

Θανάσης Κουκάκης
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Στο Δημόσιο το κτίριο και τα χρέη του Μεγάρου Μουσικής

Τροπολογία που αφορά στην οικονομική βιωσιμότητα του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών κατέθεσαν στη Βουλή ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος και ο υπουργός Πολιτισμού Αριστείδης Μπαλτάς.

Η νομοθετική πρωτοβουλία προβλέπει ότι το κτίριο του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών περνά στο Δημόσιο, αλλά και ότι το Δημόσιο θα παραιτηθεί για 30 χρόνια από την είσπραξη τιμήματος ως ανταλλάγματος για την παραχώρηση κατά χρήση του ακινήτου προς το Μέγαρο.

Με τις προτεινόμενες παρεμβάσεις προκαλείται εφάπαξ δαπάνη 14,3 εκατ. ευρώ για την εξόφληση ληξιπρόθεσμων λειτουργικών υποχρεώσεων του Μεγάρου και το Δημόσιο θα παραιτηθεί από το δικαίωμα αναγωγής έναντι του Οργανισμού του Μεγάρου για την αναζήτηση βεβαιωμένων οφειλών από την κατάπτωση εγγυήσεων το 2014 και το 2015 από δάνεια που έλαβε το Μέγαρο από την Εθνική και την ΕΤΕπ. Το ύψος των οφειλών αυτών είναι 43,41 εκατ. ευρώ.

Σε σχέση με τη λειτουργία του Μεγάρου η τροπολογία προβλέπει τη δυνατότητα πρόσληψης από το Μέγαρο, κατά παρέκκλιση κάθε διάταξης, καλλιτεχνικού, τεχνικού και προσωπικού ταξιθεσίας με σύμβαση εργασίας ορισμένου χρόνου ή έργου. Ακόμη, προβλέπει δαπάνη 390 χιλ. ευρώ ετησίως για την πρόσληψη του καλλιτεχνικού διευθυντή και μέχρι έξι ακόμη προσώπων με απολαβές στο ύψος των Γενικού Γραμματέα Υπουργείου.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider