ΤΑΙΠΕΔ: Παραχώρηση των μαρίνων Αλίμου και Χίου

Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΤΑΙΠΕΔ: Παραχώρηση των μαρίνων Αλίμου και Χίου

Στην έναρξη δύο ξεχωριστών διεθνών δημόσιων διαγωνισμών για την παραχώρηση του δικαιώματος χρήσης και εκμετάλλευσης της μαρίνας Αλίμου και της μαρίνας Χίου προχώρησε το ΤΑΙΠΕΔ.

Το ΤΑΙΠΕΔ προσκάλεσε τους ενδιαφερόμενους επενδυτές να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους για τη μαρίνα Αλίμου έως τις 16.01.2018 και για την μαρίνα Χίου έως τις 18.01.2018.

Η διάρκεια της παραχώρησης και για τις δύο μαρίνες θα είναι για περίοδο τουλάχιστον 35 ετών. Αμφότεροι οι διαγωνισμοί θα διεξαχθούν σε δύο φάσεις: στην πρώτη φάση το ΤΑΙΠΕΔ προσκαλεί τους επενδυτές να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους για κάθε μία μαρίνα μέσα σε συγκεκριμένη χρονική προθεσμία.

Οι ενδιαφερόμενοι επενδυτές που θα πληρούν τα κριτήρια προεπιλογής, όπως περιγράφονται λεπτομερώς στις δύο προσκλήσεις, οι οποίες είναι διαθέσιμες στην ιστοσελίδα του Ταμείου (www.hradf.com), θα προκριθούν και θα προσκληθούν να συμμετάσχουν στη δεύτερη φάση.

Στη δεύτερη φάση της διαγωνιστικής διαδικασίας οι προεπιλεγέντες επενδυτές θα αποκτήσουν πρόσβαση σε μια εικονική αίθουσα τεκμηρίωσης (Virtual Data Room - VDR), προκειμένου να έχουν πρόσβαση στα στοιχεία της κάθε μαρίνας και στη συνέχεια θα κληθούν να υποβάλουν δεσμευτικές οικονομικές προσφορές.

Ο Πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ, Άρης Ξενόφος δήλωσε σχετικά με την έναρξη των δύο διαγωνιστικών διαδικασιών: «Η ανάπτυξη του ποιοτικού θαλάσσιου τουρισμού αποτελεί προτεραιότητα για την Ελλάδα και μπορεί να επιτευχθεί και μέσω της παραχώρησης μαρινών, όπως είναι αυτές του Αλίμου και της Χίου. Η προσέλκυση επενδύσεων στις ελληνικές μαρίνες συμβάλλει καθοριστικά στην αλλαγή της εικόνας ολόκληρων περιοχών και την ενδυνάμωση της τουριστικής βιομηχανίας της χώρας μας. Εξίσου σημαντικά είναι τα οφέλη για τις τοπικές κοινωνίες με την ενίσχυση της οικονομίας και απασχόλησης, καθώς μελέτες δείχνουν ότι για κάθε 100 θέσεις ελλιμενισμού δημιουργούνται 4,4 άμεσες θέσεις εργασίας και άλλες 100 έμμεσες εντός και στην ευρύτερη περιοχή της μαρίνας».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider