Τσακαλώτος: Θα βγούμε από τα μνημόνια χωρίς προληπτική γραμμή στήριξης

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Τσακαλώτος: Θα βγούμε από τα μνημόνια χωρίς προληπτική γραμμή στήριξης

Έξοδο της Ελλάδας από το πρόγραμμα χωρίς τη χρήση της προληπτικής γραμμής στήριξης «βλέπει» ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Μιλώντας το μεσημέρι της Δευτέρας στη Βουλή, κατά τη συζήτηση για το κοινωνικό μέρισμα – και απαντώντας στην κριτική της αντιπολίτευσης – ο κ. Τσακαλώτος τόνισε χαρακτηριστικά πως «εμείς βγήκαμε δεύτερη φορά στις αγορές. Και θα βγούμε και τρίτη για να βγούμε από τα μνημόνια χωρίς την προληπτική γραμμή στήριξης».

«Η προηγούμενη κυβέρνηση δεν έκλεισε την πέμπτη αξιολόγηση και αυτό γιατί το καλοκαίρι του 2014 η πρόταση ήταν για προληπτική γραμμή στήριξης.«Δεν είχατε αποθέματα και δεν είχατε λύσει το θέμα του χρέους. Εμείς μάθαμε από τα λάθη και δεν δεχτήκαμε τον συμβιβασμό του 2015 και πήγαμε σε δημοψήφισμα. Γιατί μας έδιναν πρόγραμμα για πέντε μήνες χωρίς χρέος και αποθεματικά», ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο υπουργός Οικονομικών.

«Σωστά αντιμετωπίσαμε την ανθρωπιστική κρίση. Είχαμε κι άλλες επιτυχίες, όχι όσες θέλαμε, αλλά δεν κρύψαμε ποτέ ότι είμαστε σε μνημόνιο. Αλλάξαμε όλη την αναπτυξιακή μας πολιτική», τόνισε επίσης.

«Κάνουμε ταξική πολιτική»

«Αυτό που κάνουμε είναι ταξική πολιτική», ανέφερε, στη συνέχεια, ο κ. Τσακαλώτος. «Σε μια χώρα που έχασε 25% δεν έπρεπε να υπάρχει προτεραιότητα στην ανθρωπιστική κρίση; Μην λέτε ότι είχαμε στόχο τη μεσαία τάξη, πείτε μας τι θα κάνατε», τόνισε, απευθυνόμενος στην αντιπολίτευση.

«Δεν είμαστε ευεργέτες»

«Η χώρα χρειάζεται μια συνολική στρατηγική. Δεν είμαστε ευεργέτες. Με αυτούς τους περιορισμούς κάνουμε ότι μπορούμε. Θα μπορούσαμε να πούμε ότι δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι άλλο και να πάμε σπίτι μας. Αλλά εμείς δεν θα πάμε σπίτι μας», σημείωσε ακόμη ο κ. Τσακαλώτος.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider