Ελέγχους σε υποθέσεις που είναι κοντά στην παραγραφή από την ΑΑΔΕ

Θανάσης Κουκάκης
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ελέγχους σε υποθέσεις που είναι κοντά στην παραγραφή από την ΑΑΔΕ

Ο Διοικητής της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων Γιώργος Πιτσιλής έχει δώσει αυστηρές εντολές στον ελεγκτικό μηχανισμό να τρέξει όσο αντέχει έως τις 31 Δεκεμβρίου ώστε να μην παραγραφούν υποθέσεις μεγάλου φορολογικού ενδιαφέροντος.

Στο τέλος του έτους παραγράφονται οι ανέλεγκτες φορολογικές υποθέσεις του 2011, αλλά και οι υποθέσεις του 2006 για τις οποίες υπάρχουν συμπληρωματικά στοιχεία εξωτερικού.

Τις επόμενες εβδομάδες ο ελεγκτικός μηχανισμός αναμένεται να στείλει συστημένες επιστολές σε φορολογουμένους, γνωστοποιώντας ότι έχουν επιλεγεί για έλεγχο, αναφέροντας τον αριθμό της εντολής και την ημερομηνία έκδοσής της. Στόχος να ξεκινήσουν οι έλεγχοι ώστε να μην παραγραφούν υποθέσεις.

Οι περίπου εκατό υποθέσεις της λίστας Λαγκάρντ για τις οποίες υπάρχουν συμπληρωματικά στοιχεία και ενδείξεις πιθανής μεγάλης φοροδιαφυγής βρίσκονται στην αιχμή του δόρατος, αλλά και «υποθέσεις με μεγάλα νούμερα και μεγάλο ενδιαφέρον.

Εντός της εβδομάδας άλλωστε αναμένεται μία ακόμα εγκύκλιος οδηγιών προς τον ελεγκτικό μηχανισμό αναφορικά με την προτεραιοποίηση των υποθέσεων, στη βάση και της νεότερης απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας με την οποία ορίζεται ότι οι ελεγκτές δεν μπορούν να διευρύνουν τον χρόνο παραγραφής των υποθέσεων στη δεκαετία, επικαλούμενοι νεότερα στοιχεία από τραπεζικές καταθέσεις εσωτερικού.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider