Ο Ντράγκι «υπερασπίζεται» την Amazon

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ο Ντράγκι «υπερασπίζεται» την Amazon

Οι κολοσσοί του ηλεκτρονικού εμπορίου, όπως είναι η Amazon, δεν μπορούν να κατηγορηθούν για τη στασιμότητα του πληθωρισμού, δήλωσε την Παρασκευή ο Μάριο Ντράγκι.

Ερωτηθείς εάν το διεθνές e-commerce ευθύνεται για τη συγκράτηση του επιπέδου τιμών, ο κεντρικός τραπεζίτης της Ευρωζώνης απάντησε ότι δεν είναι καθόλου βέβαιος ότι οι μεγάλοι παίκτες του ηλεκτρονικού εμπορίου έχουν «σημαντική επίδραση».

Σημειώνεται ότι ένας από τους σημαντικότερους –και πιο δύσκολους– στόχους της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας σήμερα είναι η ενίσχυση του πληθωρισμού κοντά στα επίπεδα του 2% -μια αποστολή, όμως, που αποδεικνύεται εξαιρετικά δύσκολη εν μέσω ασθενικής ανάπτυξης στην Ευρωζώνη.

Σε ομιλία του την Παρασκευή, ο Ντράγκι απέρριψε τους ισχυρισμούς ότι το έργο των κεντρικών τραπεζών για ενίσχυση του εγχώριου πληθωρισμού δυσχεραίνει η παγκοσμιοποίηση της οικονομίας και η ψηφιοποίηση του εμπορίου.

«Δεν έχουμε επαρκή στοιχεία στη διάθεσή μας για να συμπεράνουμε ότι το ηλεκτρονικό εμπόριο ασκεί πτωτικές πιέσεις στον πληθωρισμό της Ευρωζώνης σήμερα –τουλάχιστον στον βαθμό που θα ήταν μια τέτοια επίδραση μετρήσιμη», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κεντρικός τραπεζίτης.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider