Χουλιαράκης: Γνωρίζουμε ότι η φορολογική επιβάρυνση είναι μεγάλη

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Χουλιαράκης: Γνωρίζουμε ότι η φορολογική επιβάρυνση είναι μεγάλη

Στην παραδοχή πως η προσαρμογή «έχει κόστος, γιατί σε υποχρεώνει να αυξήσεις του φόρους και να μειώσεις τις δαπάνες» προχώρησε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Χουλιαράκης, μιλώντας στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής. Αναγνωρίζοντας παράλληλα ότι η φορολογική επιβάρυνση είναι μεγάλη υποσχέθηκε ότι μεσοπρόθεσμα οι φορολογικοί συντελεστές θα μειωθούν. Αυτό αποτυπώνεται στο μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα δημοσιονομικής στρατηγικής, όπως είπε

«Η προσαρμογή έπρεπε να γίνει. Το θέμα είναι πώς γίνεται η προσαρμογή», σημείωσε, μιλώντας στη Βουλή.

Επιπλέον ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών τόνισε ότι «η δημοσιονομική προσαρμογή ήταν αναγκαία, έχει κόστος γιατί σε υποχρεώνει να αυξήσεις τους φόρους, σε υποχρεώνει να αυξήσεις τις δαπάνες, δεν υπάρχουν θαύματα, δεν υπάρχουν εύκολες λύσεις. Η διαφορά ανάμεσα σε ΣΥΡΙΖΑ και Ν.Δ., είναι η ταχύτητα προσαρμογής -η δικιά μας είναι πολύ πιο ήπια και κατά συνέπεια πιο αξιόπιστη- και η κατανομή του βάρους της προσαρμογής, με την προστασία όσο αυτό είναι δυνατό, και δυστυχώς δεν είναι όσο θα θέλαμε, των πιο ευάλωτων στρωμάτων».

Ο κ. Χουλιαράκης υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση προσπαθεί «στο μέτρο του δυνατού, να προστατεύσει τα πιο ευάλωτα κοινωνικά στρώματα». «Δημιουργούμε νέα εργαλεία κοινωνικής πολιτικής. Έχουμε το κοινωνικό εισόδημα αλληλεγγύης, που με μεγάλη προσπάθεια καταφέραμε να χρηματοδοτήσουμε με 700 εκατομμύρια ευρώ», εξήγησε.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider