Ο El-Erian υποψήφιους για αντιπρόεδρος της Fed

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ο El-Erian υποψήφιους για αντιπρόεδρος της Fed

Ένα από τα πρόσωπα που εξετάζει ο Λευκός Οίκος για τη θέση του αντιπροέδρου της Federal Reserve, είναι σύμφωνα με πηγές ο οικονομολόγος El-Erian είναι ένα από τα πρόσωπα που εξετάζει ο Λευκός Οίκος για τη θέση του αντιπροέδρου της Federal Reserve, σύμφωνα με ανώνυμη πηγή.

Η διαδικασία της επιλογής του No2 της Fed ξεκίνησε επίσημα αυτό το μήνα μετά την επιλογή του Jerome Powell από τον Donald Trump για την προεδρία της Fed, σε αντικατάσταση της Janet Yellen μετά τη λήξη της θητείας της το Φεβρουάριο.

Ο El-Erian, πρώην διευθύνων σύμβουλoς της Pimco και πρώην αναπληρωτής διευθυντής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου είναι ένας από τους πολλούς υποψήφιους που εξετάζονται για τη θέση του αντιπροέδρου, ενώ δεν έχει ληφθεί ακόμη τελική απόφαση, σημείωσε η πηγή. Ο Λευκός Οίκος φέρεται να έχει ρίξει πολύ βάρος στην αναζήτηση ενός αντιπροέδρου με ισχυρό υπόβαθρο στη νομισματική πολιτική.

Υπενθυμίζεται ότι ο Stanley Fischer παραιτήθηκε τον περασμένο μήνα από αντιπρόεδρος της Fed, επικαλούμενος προσωπικούς λόγους, και η αναζήτηση αντικαταστάτη είναι πλέον προτεραιότητα για τους αξιωματούχους του Λευκού Οίκου. Ο Πρόεδρος καλείται επίσης να καλύψει δύο άλλες κενές θέσεις στο συμβούλιο διοικητών της Fed. Όλοι οι διορισμοί υπόκεινται στην έγκριση της Γερουσίας.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider