JP Morgan: Τρία σενάρια για την έξοδο της Ελλάδας στις αγορές

Viber Whatsapp Μοιράσου το
JP Morgan: Τρία σενάρια για την έξοδο της Ελλάδας στις αγορές

Τρία σενάρια για το μέλλον της Ελλάδας μετά το τέλος του προγράμματος στήριξης παρουσιάζει η JP Morgan. Η επενδυτική τράπεζα δεν θεωρεί πως μπορεί να υπάρξει καθαρή έξοδος της χώρας στις αγορές αλλά αποκλείει τελείως την πιθανότητα Grexit ακόμη και στο χειρότερο σενάριο.

Το πιο πιθανό σενάριο της JP Morgan αναφέρει ότι θα υπάρξει έξοδος της χώρας στις αγορές αλλά θα παραμένει μια προληπτική πιστωτική γραμμή από τους επίσημους δανειστές με σημαντικό έλεγχο από τους δανειστές.

Το πιο καλό σενάριο, στο οποίο η τράπεζα δίνει 30% πιθανότητα, κάνει λόγο για ισχυρότερες από τις αναμενόμενες οικονομικές και δημοσιονομικές επιδόσεις που θα επιτρέψουν μια καθαρή έξοδο της χώρας στις αγορές.

Το κακό σενάριο, το οποίο έχει πιθανότητα 10% να βγει προβλέπει υψηλή πολιτική αβεβαιότητα και διαφωνίες που θα προκαλέσουν την αποτυχία των συζητήσεων για το χρές και θα πυροδοτήσουν εξελίξεις που θα οδηγήσουν με την σειρά τους σε ένα νέο πρόγραμμα διάσωσης.

Η JP Morgan αναμένει ότι η τρίτη αξιολόγηση θα ολοκληρωθεί με επιτυχία αλλά όχι πριν το Eurogroup της 4ης Δεκεμβρίου και εκτιμά πως η ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας μπορεί να φθάσει το 3%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider