Schaeuble: Oι Έλληνες πρέπει να μου στήσουν ανδριάντα 

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Schaeuble: Oι Έλληνες πρέπει να μου στήσουν ανδριάντα 

Προκαλεί εκ νέου ο Γερμανός Υπουργός Οικονομικών Wolfgang Schaeuble, ο οποίος δήλωσε ότι «οι Έλληνες θα πρέπει να του στήσουν ανδριάντα».

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο κ. Schaeuble, μιλώντας την Τετάρτη σε εκδήλωση στο Αμβούργο, «αν οι Έλληνες ανακάμψουν, τότε θα πρέπει να μου στήσουν ανδριάντα».

Όπως αποκάλυψε, το 2011 είχε πει στον Ευάγγελο Βενιζέλο ότι θα έπρεπε να εξετάσει την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ για κάποια χρόνια, με αντάλλαγμα τεράστια βοήθεια εκ μέρους της ΕΕ.

«Είναι δύσκολο για την Ελλάδα να λύσει τα προβλήματα της οικονομίας της χωρίς το εργαλείο της υποτίμησης του νομίσματος», τόνισε και προσέθεσε: «Η έξοδος από το ευρώ θα έπληττε τη χώρα άπαξ και θα είχε αποφευχθεί η ατελείωτη διαδικασία των σκληρών μέτρων για τους Έλληνες πολίτες».

Η δήλωση περί Grexit ερμηνεύθηκε ως νέα έμμεση απειλή του Γερμανού υπουργού Οικονομικών, σε μια περίοδο που οι συζητήσεις για την πρώτη αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος βρίσκονται στο ζενίθ τους και ζητούνται από την Ελλάδα μεγάλες υποχωρήσεις.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider