Τσίπρας: Αναγκαία η εξυγίανση του τραπεζικού συστήματος

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Τσίπρας: Αναγκαία η εξυγίανση του τραπεζικού συστήματος

Η έξοδος από την κρίση περνά μέσα από την εξυγίανση του τραπεζικού συστήματος τόνισε τη Δευτέρα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας σε εκδήλωση της Εθνικής Τράπεζας για την παρουσίαση του προγράμματος Act4Greece.

Το Act4Greece είναι μία ηλεκτρονική πλατφόρμα που δίνει τη δυνατότητα συγκέντρωσης χρημάτων από κάθε ενδιαφερόμενο σε κάθε γωνιά του πλανήτη που στη συνέχεια διοχετεύονται σε συγκεκριμένα έργα κοινωνικού χαρακτήρα.

Mε αφορμή το πρόγραμμα ο πρωθυπουργός είπε ότι είναι ανάγκη να βρεθούν παράλληλα και εναλλακτικά εργαλεία χρηματοδότησης επιχειρήσεων και κοινωνικών δράσεων. «Η χρήση εναλλακτικών και παράλληλων οικονομικών εργαλείων για τη χρηματοδότηση των επιχειρηματικών δράσεων είναι ένας τομέας με μεγάλα περιθώρια ανάπτυξης, παγκοσμίως», τόνισε.

Ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι οι ελληνικές επιχειρήσεις είναι πιο στενά εξαρτημένες από τις τράπεζες σε σχέση με άλλες χώρες. Με την επιτυχημένη ανακεφαλαιοποίηση ανοίγει ο δρόμος για επιστροφή των καταθέσεων και αποτελεσματική διαχείριση των δανειακών χαρτοφυλακίων.

Τόνισε όμως ότι ουσιαστική προϋπόθεση είναι το θετικό και έγκαιρο κλείσιμο της πρώτης αξιολόγησης που θα ανοίξει το δρόμο για την επίλυση του δημόσιου χρέους και την επιστροφή του waiver για τα ελληνικά ομόλογα.

«Εμείς από τη μεριά μας προχωρούμε σε σταθερό φορολογικό πλαίσιο, επιτάχυνση της απονομής δικαιοσύνης, απλοποίηση της διαδικασίας αδειοδότησης και τη βελτίωση των διαδικασιών στους διαγωνισμούς» σημείωσε ο πρωθυπουργός και έκανε αναφορά και στον νέο αναπτυξιακό νόμο και τον προσανατολισμό στην εξωστρέφεια και την καινοτομία.

Ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε ότι το πρόγραμμα Act4Greece της Εθνικής είναι πρότυπο και εκτίμησε ότι θα βοηθήσει στη μετάβαση από την κρίση στην αναγέννηση της ελπίδας.

Η πλατφόρμα αναπτύχθηκε με την υποστήριξη της Εθνικής και τη στρατηγική συνεργασία με φορείς και ιδρύματα όπως το Κοινωφελές Ίδρυμα Αλέξανδρος Σ. Ωνάσης, το Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννης Λάτσης, το Ίδρυμα Μποδοσάκη, την Ελληνική Εθνική Επιτροπή για την UNESCO και το Ελληνικό Δίκτυο για την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider