Υπουργείο Οικονομικών της Ευρωζώνης προτείνε ο Coeure

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Υπουργείο Οικονομικών της Ευρωζώνης προτείνε ο Coeure

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα μπορούσε να λειτουργήσει ως το υπουργείο Οικονομικών της ευρωζώνης, υπογράμμισε ο Benoit Coeure, μέλος του εκτελεστικού συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας σε ομιλία του, διευκρινίζοντας πως η πολιτική της Κεντρικής Τράπεζας αποδίδει. Παράλληλα τόνισε πως οι πολιτικοί θα πρέπει να αναλάβουν δράσεις που θα δείχνουν ότι επιθυμούν το ευρώ να αποτελέσει μια «διαρκή επιτυχία».

Το μέλος του διοικητικού συμβουλίου ανέφερε επίσης πως οι πολυάριθμες προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Ευρώπη αποκαλύπτουν ότι οι χώρες της περιοχής χρειάζεται να συνεργαστούν καλύτερα και πως η αποτυχία να δράσουν συλλογικά φοβίζει τους επενδυτές και το κοινό. Αυτός είναι και ο λόγος που απαιτείται, όπως είπε «ισχυρή πολιτική δέσμευση για την ολοκλήρωση της Οικονομικής και Νομισματικής Ένωσης, ώστε η κοινή γνώμη, οι επιχειρήσεις και οι αγορές να λάβουν ένα ισχυρό σήμα ότι θέλουμε να καταστήσουμε το ευρώ, ένα success story με διάρκεια».

Στήριξε την ιδέα της δημιουργίας υπουργείου οικονομικών της ευρωζώνης,μια ιδέα που βρίσκει αντιστάσεις σε πολλές χώρες της ένωσης. «Ενα στοιχείο θα ήταν να ενισχύσουμε τις εκτελεστικές εξουσίες στην ευρωζώνη, με ένα υπουργείο οικονομικών, είτε αυτό είναι η Κομισιόν είτε ένα ξεχωριστό σώμα», τόνισε.

Ένα επιπλέον στοιχείο θα ήταν να ενισχύσουμε τις νομοθετικές ικανότητες σε επίπεδο ευρωζώνης και να καταστήσουμε υπεύθυνους για αυτό, θεσμούς που λειτουργούν προς το συμφέρον της ευρωζώνης, όπως ο ESM, σημείωσε το μέλος της ΕΚΤ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider