Ντάισελμπλουμ : Οι γερμανικές εκλογές δεν αλλάζουν τις αποφάσεις για την Ελλάδα 

Θανάσης Κουκάκης
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ντάισελμπλουμ : Οι γερμανικές εκλογές δεν αλλάζουν τις αποφάσεις για την Ελλάδα 

Στην αποσαφήνιση ότι το αποτέλεσμα των γερμανικών εκλογών δεν επιδρά στις αποφάσεις που έχει ήδη λάβει το Eurogroup για το ελληνικό χρέος προχώρησε ο επικεφαλής της ευρωομάδας Γερούν Ντάισελμπλουμ κατά τη διάρκεια της κοινής συνέντευξης τύπου που παραχώρησε με τον Έλληνα υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο.

Ο Γερούν Ντάισελμπλουμ έσπασε τον πάγο λέγοντας ότι χαίρεται που επέστρεψε στην Αθήνα και στην ιστορική αίθουσα του τρίτου ορόφου του υπουργείου Οικονομικών στην οποία πριν 33 μήνες είχε τη δημόσια αντιπαράθεση με το Γιάνη Βαρουφάκη.

«Είχαμε μια δύσκολη αφετηρία το 2015 και δυσκολιες στον να συμφωνήσουμε στο τρίτο προγράμμα το όποιο ήταν δύσκολο», είπε.

Ο ίδιος έστειλε ένα αισιόδοξο μήνυμα λέγοντας ότι η προοπτική για την οικονομία και για τους πολίτες έχει επανέλθει. «Το ακούω εντός και εκτος Ελλάδος», είπε.

Ο ίδιος σημείωσε πως πλέον έχουμε μπει στην τελευταία φάση του προγράμματος προσαρμογής και υποστήριξε πως η ολοκλήρωση της τρίτης αξιολόγησης εντός του έτους είναι εφικτή.

«Είμαστε στη τελευταία φάση του προγράμματο.Έχουμε κοινό στόχο να τελειώνουμε τη τρίτη αξιολόγηση πριν από το τέλος του προγράμματος. Ειναι εφικτό», είπε και έδειξε πως επιθυμεί μια καθαρή έξοδο της Ελλάδος από το προγράμμα.

Ερωτηθείς για το εαν θα χρειαστούν νέα δημοσιονομικά μέτρα το 2019 δεν θέλησε να απαντήσει. Για το θέμα του χρεους και τον γερμανικών εκλογών ο Ντάισελμπλουμ είπε πως οι γερμανικες εκλογες δεν θα αλλάξουν τις αποφάσεις του Eurogroup για το ελληνικό χρέος.

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος ευχαρίστησε τον Γερούν Ντάϊσελμπλούμ για το γεγονός ότι πάντα μεσολαβούσε για τη ανεύρεση λύσεων.

Για τη σημερινή τους συνάντηση είπε πως εξετάσθηκε το τι πρεπει να γίνει εως τα Χριστούγεννα . «Στόχος μας ειναι να βγούμε από το προγράμμα χωρίς να χρειαστεί άλλο προγράμμα", είπε και προσέθεσε : "Ειμαι σίγουρος πως θα υπάρξουν δυσκολίες αλλά θα βρούμε κοινό έδαφος».

Για το δημοσιονομικό κενό του 2018 ο Ευκλείδης Τσακαλώτος είπε πως υπάρχουν τομείς που υπάρχει υπεραπόδοση και υποαπόδοση και πως ευελπιστεί πως το τελικό δημοσιονομικό αποτέλεσμα θα είναι ουδέτερο.

Τέλος, για την έξοδο της χώρας στις αγορές ανέφερε πως η Ελλάδα θα δοκιμάσει αρκετές φορές πριν το τέλος του προγράμματος την έξοδο στις αγορές.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider