Παραιτήθηκε από το ΤΧΣ ο Τάκης Δουμάνογλου

Θανάσης Κουκάκης
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Παραιτήθηκε από το ΤΧΣ ο Τάκης Δουμάνογλου

Την παραίτησή του από μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ) υπέβαλε ο Τάκης Δουμάνογλου.

Ο κ. Δουμάνογλου είχε τοποθετηθεί μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας τον προηγούμενο Μάιο με απόφαση του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου, ύστερα από πρόταση του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα.

Ο ίδιος από τις αρχές του 2016 και έως και το Μάρτιο 2017 μετείχε στην Επιτροπή Επιλογής των μελών του Γενικού Συμβουλίου και της Εκτελεστικής Επιτροπής του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, δηλαδή αξιολογούσε τη Διοίκηση του ΤΧΣ και συναποφάσιζε για το ποιά μέλη της Διοίκησης πρέπει να αντικατασταθούν.

Από αυτή τη θέση του ελεγκτή μεταπήδησε στην Εκτελεστική Επιτροπή του ΤΧΣ, από την οποία όμως παραιτήθηκε πριν ακόμη συμπληρώσει πεντάμηνο.

Πληροφορίες αναφέρουν πως ο κ. Δουμάνογλου είχε προβλήματα συνεργασίας με τον Αυστριακό διευθύνοντα σύμβουλο του ΤΧΣ Μάρτιν Τζούρντα.

Κατά κάποιες πληροφορίες ο κ. Δουμάνογλου θα αναλάβει ενεργό ρόλο στην αναδιάρθρωση του δανεισμού της Euromedica, αντικείμενο στο οποίο διαθέτει μεγάλη εμπειρία. Να σημειωθεί πως το σύνολο των δανειακών υποχρεώσεων της Euromedica ανέρχεται σε 408,5 εκατ. ευρώ, ενώ οι ληξιπρόθεσμες δανειακές υποχρεώσεις του ομίλου στα τέλη του 2016 ήταν 354,7 εκατ.

Ο κ. Δουμάνογλου ήταν έως το 2015 διευθύνων σύμβουλος της Insight Capital, εταιρείας εξειδικευμένης στις αναδιαρθρώσεις επιχειρήσεων. Νωρίτερα, από το 2006 και μέχρι τον Μάρτιο του 2011 είχε διατελέσει Διευθύνων Σύμβουλος της AXON Holdings στον Όμιλο του Θωμά Λιακουνάκου.

Έως το 2006 ήταν Διευθύνων Σύμβουλος της Επενδυτικής Τράπεζας Ελλάδος, ενώ έχει διατελέσει και διευθυντής στο τμήμα Συγχωνεύσεων και Εξαγορών της Εθνικής Τράπεζας.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider