Aνοδικά η μετοχή της L' Oreal μετά τον θάνατο της Μπετανκούρ

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Aνοδικά η μετοχή της L' Oreal μετά τον θάνατο της Μπετανκούρ

Η μετοχή του ομίλου καλλυντικών L'Oreal σημείωσε σήμερα άνοδο μετά το θάνατο της 94χρονης δισεκατομμυριούχου Λιλιάν Μπετανκούρ, η οποία είχε το μεγαλύτερο ποσοστό στην εταιρία και της οποίας ο θάνατος ίσως αλλάξει τις σχέσεις μεταξύ της L'Oreal και της Nestle.

Η μετοχή της L'Oreal σημείωσε άνοδο περίπου 5% στην αρχή της συνεδρίασης, καταγράφοντας τα μεγαλύτερα κέρδη στο γαλλικό δείκτη CAC-40 και στον πανευρωπαϊκό δείκτη STOXX.
Η οικογένεια της Μπετανκούρ κατέχει το 33% της L'Oreal.

Η κόρη της, η Φρανσουά Μπετανκούρ-Μεγιέρ, που είναι μέλος του διοικητικού συμβουλίου της L'Oreal μαζί με τον γιο της, δήλωσε σε ανακοίνωση ότι η οικογένεια διατηρεί τη δέσμευσή της στη L'Oreal και τη διοικητική της ομάδα.

Η Nestle, στην οποία ανήκει λίγο πάνω από το 23% της L'Oreal, είχε συμφωνήσει με την οικογένεια των ιδρυτών της εταιρίας ότι οι δύο πλευρές δεν μπορούν να αυξήσουν τα ποσοστά τους όσο βρίσκεται εν ζωή η Λιλιάν Μπετανκούρ και για τουλάχιστον έξι μήνες μετά το θάνατό της.

«Αναπόφευκτα θα πυροδοτηθούν τώρα εκ νέου εικασίες για τις προθέσεις της Nestle αναφορικά με το ποσοστό της στην L'Oreal», ανέφεραν αναλυτές της Jefferies σε σημείωμά τους. «Αυτό δημιουργεί την προοπτική η L'Oreal είτε να αγοράσει το ποσοστό ή ίσως ακόμα και η Nestle να εξαγοράσει εξ ολοκλήρου την L'Oreal».

Η μετοχή της Nestle σημείωσε άνοδο κατά 1,1% ενώ η μετοχή της φαρμακευτικής εταιρίας Sanofi, στην οποία η L'Oreal έχει επίσης ποσοστό 9%, ενισχύθηκε κατά περίπου 1%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider