Αμοιβή 800.000 ευρώ στον Κορεάτη σύμβουλο του Τσακαλώτου

Θανάσης Κουκάκης
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Αμοιβή 800.000 ευρώ στον Κορεάτη σύμβουλο του Τσακαλώτου

Την αμοιβή των 800.000 ευρώ θα λάβει ο Glenn Kim, ο Αμερικανοκορεάτης σύμβουλος του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου για τις υπηρεσίες που παρέχει στην ελληνική κυβέρνηση το τελευταία 11μηνο.

Η ομάδα του Glenn Kim, συναποτελείται από τους συμβούλους Kim Brain και Peter Legler, οι οποίοι από το Φεβρουάριο του 2015 (εποχή Βαρουφάκη) επικουρούν την κυβέρνηση Τσίπρα σε θέματα σχετικά με το Μνημόνιο, τις τράπεζες, τις αποκρατικοποιήσεις και τον χρέος.

Απόφαση που υπέγραψε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος προβλέπει πως η εταιρεία του Γκλεν Κιμ θα λάβει το ποσό των 800.000 ευρώ για τις υπηρεσίες της στα θέματα διαπραγμάτευσης.

Η αμοιβή του Γκλεν Κιμ απαίτησε τη ψήφιση ειδικής διάταξης η οποία περιελήφθη στην ΠΝΠ της 31 Ιουλίου 2015, η οποία κυρώθηκε με το ν.4350/2015.

Η σχετική διάταξη προβλέπει πως με αποφάσεις του Κυβερνητικού Συμβουλίου για την Οικονομική Πολιτική μπορεί να ανατίθενται απευθείας έργα, κατά παρέκκλιση κάθε γενικής ή ειδικής διάταξης, με συμβάσεις ορισμένου χρόνου διάρκειας μέχρι τριών μηνών, σε διακεκριμένους εμπειρογνώμονες (φυσικά ή νομικά πρόσωπα) σε χρηματοπιστωτικά, νομικά και οικονομικά θέματα, για την υποστήριξη της διαπραγμάτευσης της ελληνικής κυβέρνησης.

Οι προκαλούμενες δαπάνες από τη σύναψη των συμβάσεων έργου ορισμένου χρόνου καλύπτονται από τον προϋπολογισμό του υπουργείου Οικονομικών, με σχετική απόφαση του υπουργού Οικονομικών.

Ωστόσο, πρέπει να σημειωθεί πως ο προϋπολογισμός του υπουργείου Οικονομικών έχει επιβαρυνθεί μέχι σήμερα και με τα έξοδα μετακίνησης, διαμονής και ημερήσιων αποζημιώσεων του Glenn Kim και των συνεργατών του.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider