Hoyer: Έξοδος από τη Σέγκεν θα επηρεάσει τις επενδύσεις

Θανάσης Κουκάκης
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Hoyer: Έξοδος από τη Σέγκεν θα επηρεάσει τις επενδύσεις

Στην ξεκάθαρη διατύπωση ότι ενδεχόμενη έξοδος της Ελλάδος από τη Συνθήκη Σέγκεν θα επηρεάσει τις επενδύσεις προχώρησε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων (ΕΤΕπ), Werner Hoyer, μιλώντας στην εκδήλωση παρουσίασης της Επενδυτικής Ομάδας της ΕΤΕπ για την Ελλάδα.

Ο επικεφαλής της ΕΤΕπ ανέφερε πως ο ίδιος είχε προειδοποιήσει ήδη από τον προηγούμενο Σεπτέμβριο το Ευρωπαικό Συμβούλιο για τον κίνδυνο του προσφυγικού.

«Από τότε φαινόταν πως κάποια στιγμή θα ερχόταν ο λογαριασμός», είπε ο κ. Hoyer, προσθέτοντας πως η Ελλάδα και η Ιταλία αφέθηκαν για πολύ καιρό μόνες τους να διαχειριστούν την κρίση.

Ο πρόεδρος της ΕΤΕπ ανέφερε πως η προσφυγική κρίση θα μπορούσε δυνητικά να καταστρέψει την εσωτερική αγορά. «Αυτό θα ήταν το χειρότερο που θα μπορούσε να συμβεί», είπε και υπογράμμισε πως ακόμη ασχολούμαστε με τα συμπτώματα και όχι τις αιτίες του προσφυγικού, λέγοντας πως θα πρέπει να δοθεί προσοχή στο τι συμβαίνει στη Συρία.

Ο ίδιο εξέφρασε την ευχή η αξιολόγηση των θεσμών να εξελιχθεί ομαλά , ξεκαθάρισε δε πως η ΕΤΕπ ασχολείται με την πραγματική οικονομία και όχι με το χρέος και τα δημοσιονομικά.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider