Κάρνεϊ: Η Αγγλία δεν εξετάζει την εισαγωγή ψηφιακής λίρας

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Κάρνεϊ: Η Αγγλία δεν εξετάζει την εισαγωγή ψηφιακής λίρας

Αποστάσεις από την άποψη που εξέφρασε η Τράπεζα Διεθνών Διακανονισμών (BIS) ότι οι κεντρικές τράπεζες ίσως χρειαστεί μια ημέρα να εκδώσουν το δικό τους ψηφιακό νόμισμα, έλαβε μιλώντας πριν λίγο σε συνέδριο του ΔΝΤ στην Ουάσιγκτον ο Διοικητής της Τράπεζας της Αγγλίας, Μαρκ Κάρνεϊ.

Η Τράπεζα Διεθνών Διακανονισμών επιχειρηματολόγησε υπέρ των ψηφιακών νομισμάτων αναλύοντας την ανάγκη των καταναλωτών για ανωνυμία και στην ανάγκη των θεσμών για αποτελεσματικότητα.

«Το αν μια κεντρική τράπεζα πρέπει ή δεν πρέπει να προσφέρει μια ψηφιακή εναλλακτική στο ρευστό είναι πιο πιεστικό ερώτημα» σημειώνεται στην έκθεση και υποστηρίζεται πως όλες οι κεντρικές τράπεζες μπορεί στο τέλος να πρέπει να αποφασίσουν αν έχει νόημα να εκδώσουν ψηφιακά νομίσματα.

Πάντως ερωτηθείς σήμερα για το θέμα από τη Γενική Διευθύντρια του ΔΝΤ ο Διοικητής της Τράπεζας της Αγγλίας Μαρκ Κάρνεϊ έλαβε αποστάσεις.

«Το ψηφιακό νόμισμα σημαίνει πολλά διαφορετικά πράγματα για πολλούς διαφορετικούς ανθρώπους! Δεν υπάρχει προς το παρόν σχεδιασμός για ψηφιακή λίρα», ξεκαθάρισε σχετικά.

Νωρίτερα κατά την εκφώνηση της ομιλίας του στο συνέδριο είχε αναφέρει πως οι κεντρικές τράπεζες αντιμετωπίζουν σήμερα τον αντίκτυπο του παγκοσμιοποιημένου πληθωρισμού και πως οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής θα πρέπει να εξετάσουν το κόστος των μεσαζόντων στο εμπόριο, καθώς οι μεταβολές στις τιμές εισαγωγής επηρεάζουν τον πληθωρισμό.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider